5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Başkan, 'Hak ettiğimiz noktaya geliyoruz'

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın kamu yatırımlarında hak ettiği noktaya gelmeye başladığını söyledi.

Hükümetin Konya’nın sorunlarına ve yatırımlarına önem verdiğini belirten Başkan Tahir Akyürek, "Şehrimizin yıllardır seslendirilen birçok sorununa bugün eğilmiş bulunuyoruz. Hızlı trenle ilgili proje çalışmaları yapıldı. Konya-Ankara arası duble yol çalışması makasa kadar tamamlandı. Devamının da geleceğine inanıyoruz. Konya’ya ayrılan bütçeye ilave olarak Başbakan’ın talimatıyla Mavi Tünel Projesi’nin hayata geçirilmesi için 70 trilyon liralık bir ekleme yapıldı.

14 kilometrelik tünel ile Konya Ovası sulanacak. Uluslararası Mevlana Kültür Merkezi’nde ikmal çalışmaları devam ediyor. 22 yıldır söylenen ve ancak sürüncemede bırakılan uluslararası merkezin yapımını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yürütüyoruz. Merkez, Şeb-i Arus törenlerine tamamlanarak hizmete sunulacaktır. Mevlana Kültür Merkezi’nin bitirilmesi ve bölgede yapılan düzenleme çalışmalarıyla Konya inanç ve kültür turizminin merkezi haline gelecektir. Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı. Çalışma 3 yıl içerisinde bitirilerek ülkemizin en önemli çevresel yatırımı gerçekleştirilmiş olacaktır. Konya çevre yollarının yapı çalışması başlatılmıştır. Konya’yı bir çember gibi saracak yeni çevre yolları üç aşama halinde gerçekleştirilerek, şehrin gelişiminin düzenli devamı sağlanacaktır. Doğalgaz çalışması başlatıldı ve sanayi ile birlikte konutlara doğalgaz verildi. 2005 yılı itibariyle şehrimizde doğalgaz kullanımı yaygınlaşacaktır. Bütün bunlarla birlikte Konya kamu yatırımları açısından hak ettiği seviyeye gelecektir. İnanıyorum ki yeni dönemle birlikte Konya kamu yatırımları açısından ülkemizin ilk on şehri arasına girecektir. Bu alanda rekor kırılacağına inanıyorum. Bütün bu yatırımların takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Tahir Akyürek, yapılan belediyecilik çalışmaları ve örnek uygulamalarla Konya’nın diğer bir çok şehirden daha ileride olduğunu belirterek, "Şehrimiz diğer illerden 40 yıl ileridedir. Programlı ve disiplinli çalışmayla bunu daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 11:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?