6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başkan adayının duygulu anları...

Konya'da Ergenekon örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak serbest bırakılan belediye başkan adayı kendisini bekleyen arkadaşlarına sarılarak duygulu anlar yaşadı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 15 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 29 Mart'ta yapılan seçimlerde Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde belediye başkan adayı gösterdiği Mustafa Sırrı Demirel beraberindeki 9 kişi ile birlikte serbest bırakıldı.

Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık raporu alınan Mustafa Sırrı Demirel, buradan serbest bırakılırken kendisi bekleyen arkadaşlarına sarıldı. Duygulu anlar yaşadığı gözlenen Demirel, daha sonra bir açıklama yapacağını söyleyerek hastaneden ayrıldı.

Şüphelilerin avukatlarından Mehmet Ali Kaymak, hastane önünde yaptığı açıklamada, operasyonda haksız gözaltılar yapıldığını iddia etti. Kaymak, "Ergenekon kapsamında yapılmış bir operasyondur. Operasyon bugün itibariyle tamamen bitmiştir. Haksız bir operasyon ve haksız gözaltıların olduğu belliydi. Sonuçta adalet yerini buldu. Mustafa Sırrı Demirel, Abdurrahman Mertcan, serbest kalan insanlar, suçsuzluklarını tamamen ispat ettiler. Ergenekon'a tamamen karşı olan insanların bu operasyonla ismi anılması onların şeref ve haysiyetlerine hakarettir. Bu insanlar sürekli vatandaşlarla iletişim kurmak zorunda. Şu anda hepsi kurtulmuş durumda. Herhangi bir suçlarının olmamasına rağmen 3 gündür psikolojik sıkıntı çekiyorlardı. Örgüt kurmak, örgüte üye olmak, silahla yaralamaya teşebbüs ve benzeri suçlardan gözaltına alındılar. Ortak tanıdıkları başka bir şahıs üzerinde bu suçlamalar oldu" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?