6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başkan Akyürek 5 yılını değerlendirdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 yıllık hizmet süreleri içinde Konya'ya 500 eser kazandırdıklarını ve amaçlarının Konya'yı marka şehir haline getirmek olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rixos Otel'de düzenlediği toplantıyla 5 yıllık hizmetlerini değerlendirdi. Göreve geldikleri günden itibaren Konya'ya ve Konyalılara hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, "Konya'yı bir dünya kenti yapmak, bir marka şehir haline getirmek için ekip arkadaşlarımız, hükümetimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımızla birlikte durmadan çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü Konya Hz. Mevlana'nın şehri. Konya Selçuklu'ya başkentlik yapmış bir kent. Bunun sorumluluğunun bilinci içinde omzumuzda ağır bir yükle çalışıyoruz, yakışır eserleri Konya'ya kazandırıyoruz" dedi.

5 YILDA 21 KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Göreve geldikleri günden itibaren Konya'nın en önemli sorunlarından birisi olan trafik sorununa el attıklarını dile getiren Başkan Akyürek, "Özellikle ana arterlerde yaşanan sıkışıklık, bu sıkışıklığın şehir içi trafiğine yansıması gibi sorunları çözmek ve çevre yollarında akıcı bir trafik sağlamak amacıyla sorun yaşanan önemli kavşaklara köprülü kavşaklar yaptık. Konya'ya 80 yılda 8 köprülü kaşak yapılırken, biz görev süremiz olan 5 yıl içinde Konya'ya modern 21 köprülü kavşak kazandırdık. Bu kavşaklar sadece bugün için değil önümüzdeki yıllar da düşünülerek yapıldı. Bu kavşakların maliyeti 158 milyon TL. Kavşakların tamamlanmasıyla birlikte özellikle İstanbul, Ankara ve Adana çevre yollarında yaşanan sıkışıklık ve sorunlar ortadan kalkmış oldu" diye konuştu.

Trafik sorununun sadece köprülü kavşak yaparak çözülemeyeceğini bildiklerini ve Konya'ya modern birçok cadde kazandırdıklarını da ifade eden Başkan Akyürek, "Konya, arazi olarak gerçekten çok büyük bir şehir. Şehir içindeki trafiğin rahatça sağlanması ve insanların bir yerden bir yere en kısa sürede varabilmesi için önemli arterlere yeni ve modern caddeler kazandırdık. Bu caddeler sayesinde gerek şehir içi gerekse şehirler arası yollarda bir rahatlama yaşandı. Ayrıca mevcut cadde ve sokaklarımızdaki asfaltı yenileyerek daha kaliteli bir asfaltla kapladık. Konya'daki 60 caddemizi yeniden düzenledik. Ayrıca bu yollara ek olarak 70 kilometre bisiklet yolunu da tamamladık ve bundan sonra yapacağımız her caddeye bisiklet yolu da yapacağız. Eskiden Konyalı vatandaşlarımız yolların bozuk olmasından rahatsız olmazlardı ancak bizim dönemimizde yollarımızı en kaliteli asfaltla kaplayınca en ufak bir bozuklukta insanımız rahatsız olmaya başladı. Bu insanımızın kaliteyi benimsediğinin bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİ'Nİ KONYA'YA KAZANDIRDIK

Yapımı 30 yıldır tamamlanamayan Mevlana Kültür Merkezi'ni Konya'ya kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, "Biz ilk göreve geldiğimizde Mevlana Kültür Merkezi'nin yüzde 30'luk bölümü tamamlanmıştı. 30 yıl önce yapımı başlayan ancak bir türlü bitirilemeyen Mevlana Kültür Merkezi'ni hükümetimizin de büyük desteğiyle 100 gün içinde bin 200 işçi 24 saat çalışarak tamamladık ve o sene Vuslat törenlerine yetiştirdik. Bu Kültür Merkezi dünyanın en önemli ve en çok kullanılan kültür merkezi olma özelliğini taşıyor. Bir yıl içinde 700 bini aşkın insanın kullandığı bu merkez dünyanın en büyük kapalı ve açık sema alanına sahip. Kapalı spor salonun törenlere en fazla 13 bin kişi gelirken, kültür merkezimizin açılmasıyla birlikte bu rakam 60-70 binlere çıktı. Bu eserin Konya'ya kazandırılmasının bizim dönemimize nasip olması gerçekten bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜYÜZ

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sadece fiziki değil sosyal belediyecilikte de Türkiye'nin önde gelen belediyelerinden olduğunu ifade eden Başkan Akyürek, "Belediye bünyesinde kurduğumuz Sosyal Araştırmalar Merkezimizle Konya'nın sosyal doku haritasını çıkardık. 291 bin hanede gerçekleştirdiğimiz anketlerle Konya'daki sosyal dokunun bir envanterini çıkardık. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan ailelere kömür, gıda ve maddi yardımlar gibi yardımlarımız tüm hızıyla sürmektedir. Fakir aileler için Yazır mevkisinde yaptırdığımız TOKİ konutlarından kiradan daha düşük bir taksitle ev sahibi olmalarını sağladık. Zor durumda kalan kadınlarımız için ise yaptırdığımız Kadın Sığınma Evi, adeta bir cankurtaran oldu. Hanımlar Lokali, KOMEK kursları, Emekliler Lokali ve Konya'nın en önemli eserlerinden olan Şehitlik Müzesi Konya'nın sosyal hayatına önemli katkılarda bulundu" diye konuştu.

AMACIMIZ KONYA'YI MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRMEK

Konya'nın gerek tarihi gerekse kültürel bakımdan Türkiye ve dünyanın önemli kentleri arasında yer aldığını dile getiren Akyürek, "Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz bu kenti bir dünya kenti haline getirmek ve Konya'yı dünyada bir marka şehir yapmaktır. Bugüne kadar başardıklarımız ve Konya'ya kazandırdıklarımız, ileride yapacaklarımızın adeta bir göstergesidir. Bunu belediye olarak sadece biz değil, hükümetimizin ve en önemlisi halkımızın desteğiyle başardık. 5 yıl içinde Konya'ya 500 eser kazandırdık. Eğer halkımız bize aynı teveccühü gösterir ve yeniden göreve getirirse bu tür eserleri Konya'ya kazandırmaya devam edeceğiz" şeklinde ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?