6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başkan Akyürek'in yönetmen konuğu

Hz. Mevlana'nın birkaç dilde birden tanıtılacağı uzun metrajlı bir filmin yönetmenliği yapacak Hintli yönetmen Raca Seyyid Muzaffer Ali, set ekibiyle birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.

Sevgi, aşk, huzur gibi kavramların anlamını yitirmeye başladığı günümüzde böyle bir çalışma için yola çıkmanın insanlık adına büyük bir kazanç olacağını belirten Başkan Akyürek, "Hz. Mevlana'nın temsil ettiği sevgi ve hoşgörü felsefesi, dünyanın her yerinde ilgi görüyor. Konya ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzel çalışmaya her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini isterim" dedi.
Senaryosunu Oscar ödüllü senarist David Ward'ın yazdığı filmin yönetmenliğini yapacak olan Raca Seyyid Muzaffer Ali ise, film ile Hz. Mevlana'nın ve Türkiye'nin, uluslar arası alanda daha güzel anlatılmış olacağını söyledi.

Hintli yönetmen, Büyükşehir Belediyesi ve Konya halkının desteğiyle çok güzel bir çalışmaya imza atacaklarını ifade etti.

Başkan Akyürek ziyaret sonunda Raca Seyyid Muzaffer Ali'ye Mesnevi'nin İngilizce tercümesi, ney ve ebru bir tablo hediye etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 13:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?