6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başkan Esen hizmetlerini anlattı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı Adem Esen, 5 yıllık hizmetlerini değerlendirdi. Başkan Esen, belediye olarak hiçbir kurum, kuruluş ya da kişiye borçları olmadıklarını söyledi.

Adem Esen, Rixos Otel'de düzenlediği toplantıyla Selçuklu Belediyesi'nin 5 yıllık icraatlarını ve projelerini değerlendirdi. Selçuklu ilçesinin çok büyük bir nüfus ve araziye sahip olduğunu, bu nedenle belediyecilik konusunda daha çok çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Adem Esen, "2 dönemdir Selçuklu Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Göreve ilk geldiğimde ilçenin nüfusu 200 bin civarındaydı. Bugün ise 473 bini aşmış bir nüfusa sahibiz. Bu nüfusun çoğunluğu ise genç ve çocuklar oluşturuyor. Bu nedenle belediyecilik hizmetlerinde eğitim, sağlık ve istihdam konularına ayrı bir önem verdik. Bugün itibariyle ilçemize bağlı 66 mahalle ve 3 bin 527 caddemiz var. İlçemizdeki yolların toplam uzunluğu ise bin kilometreyi geçti. Sorumluluk alanımız çok büyük. Bu nedenle belediye olarak daha ağır bir yükün altında görevimizi icra ettik" dedi.

Selçuklu ilçesinin Konya'nın en önemli eğitim, eğlence, ulaşım ve sanayi merkezlerini içinde barındırdığını da dile getiren Başkan Esen, "İlçemiz sınırları içinde Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden olan Selçuk Üniversitesi yer alıyor. Bu bile bize artı bir sorumluluk yüklüyor. Ayrıca Konya'daki alışveriş ve eğlence merkezleri, 5 ve 4 yıldızlı oteller, hava alanı ve otogar ile sanayi bölgeleri bizim sorumluluk alanımız içinde kalıyor. Bu, Selçuklu ilçesinin önemini daha da artırıyor. Bizde bu önemin bilinci içinde çalışmalarımızı yürüttük" şeklinde konuştu.

BORÇSUZ BELEDİYE

Belediye bütçesini hazırlarken "Kamu yetimin malıdır" düsturuyla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Esen, "2002 yılında belediyemizin bütçesi 11 milyon 234 bin TL olarak belirlenmişti. 2009 yılında ise bütçemiz 94 milyon TL'yi bulmuş durumda. Bu bütçenin yüzde 64'ünü yatırım ve hizmet alımlarına ayırdık. Bu gerçekten çok büyük bir paydır. Şunu da belirtmek isterim ki, belediyemizin hiçbir kurum, kuruluş yada kişiye borcu yoktur. Belediye personelimizin eğitimine önem verdik ve bu 5 yıl içinde personelimiz 119 hizmet içi eğitim seminerine tabi tutularak belediyecilikteki son gelişmeler aktarılmıştır. Ayrıca modern çağın gereği olan elektronik ortama belediye olarak hızlı bir adaptasyon sağladık. İlçemizde yaşayanlar artık internet ve telefon üzerinden her türlü borcunu öğrenip, belediyeye gitmeden borcunu ödeyebilmektedir" dedi.

ASFALTTA ÖNCÜ BELEDİYE OLDUK

Selçuklu Belediyesi olarak asfalt konusunda öncü bir belediye olmayı başardıklarını da vurgulayan Başkan Adem Esen, "Selçuklu Belediyesi olarak asfalt konusunda Türkiye'nin en önde gelen belediyeleri arasında yer alıyoruz. Hem asfaltlama oranı, hem de asfalt kalitesi bakımından bir çok il ve ilçe belediyesinin önünde yer alıyoruz. Asfaltın kalitesini artırmak adına belediye olarak kullanacağımız asfaltı laboratuar ortamında test ediyoruz. 5 yıl içinde ilçede 1 milyon 320 bin metrekare yeni yol açtık. Bu yeni açılan yollarla beraber ilçemizdeki yolların yüzde 95'ini asfaltladık. Bu gerçekten çok önemli bir oran. Ayrıca açtığımız parklar, oyun alanları ve Türkiye'nin en önemli spor ve kongre salonu ile hem sosyal hayata, hem de spora ve sporcuya verdiğimiz önemi göstermiş olduk" şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından Başkan Adem Esen tarafından Selçuklu Belediyesi'ne verdikleri destekten dolayı sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, mahalle muhtarlarına, yerel ve ulusal basın temsilcilerine teşekkür belgesi verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 13:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?