6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başkan Tekinöz'den şaşırtan karar!

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, sürpriz bir kararla 2009 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Tekinöz, AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ile birlikte gazetecilerin karşısına geçti. Konuşmasına görev yaptığı 4,5 yıl içerisinde hayata geçirdiği hizmet ve projelerden bahsederek başlayan Tekinöz, aday olmayacağını açıklarken duygusal anlar yaşadı.

Seçimlerden önce verdiği tüm vaatleri yerine getirdiğini anlatan Tekinöz, Gembos yolu projesi konusunda ise aynı şeyi söyleyemediğini aktardı. Tekinöz, "Söz verdiğim halde yerine getiremediğim tek proje Gembos yoludur. Gembos yolu Beyşehir için iş, aş ve gelecek dedim. Gembos yolu yapılmazsa, mazbatamı gömerim dedim, işte bugün mazbatamı gömüyorum, aday olmadığımı buradan sizlerin huzurunda ilan ediyorum" dedi.

Gembos yolu projesinin hayata geçmemesinde sorumluluğu üstlendiğini vurgulayan Tekinöz, "Tamamen ben yapamadım, ben söz verdim ama yapamadım" diye konuştu.

Tekinöz, aday adayı olmayacağını neden erken açıkladığı konusuna da değinerek, "Partimizden aday adayı olabilecek arkadaşlar var. Belki benim potansiyeli yüksek bir aday adayıyım şeklinde değerlendirmeler yapılarak, (bu benim değerlendirmem değildir) belki çekimser davranırlar. Onlara engel teşkil etmemek için bu dönem aday olmadığımı sizin huzurunuzda burada açıklıyorum" şeklinde konuştu.
Bu konuda öncelikle il ve ilçe başkanı ile görüştüğünü ve iznini aldığını ifade eden Tekinöz, bu açıklamayı 2009'un ilk aylarında yapmayı hesap ederken aday adaylığı başvurusu yapacak kişilerin önüne geçmemek için erken yapmak zorunda kaldığını söyledi. Yerel seçimlerin yapılacağı 29 Mart tarihine kadar yeniden aday olacakmış gibi kalan çalışmalara ara vermeden hızlı bir şekilde devam edeceğini de vurgulayan Tekinöz, vermiş olduğu bu kararın ardından Türkiye'de yeni bir politikacı kimliği oluşmasını umduğunu, bu konuda örnek bir davranış sergilediğini dile getirdi.

"SÖZ SENETTİR, ATADAN, DEDEDEN, EBEDEN ÖYLE GÖRDÜK"

Başkan Nazif Tekinöz, "Burada söz senettir, atadan, dededen, ebeden öyle gördük biz. Vermiş olduğumuz sözlerin, Gembos yolu hariç hepsini yaptım bugüne kadar. Gembos yoluna ise büyük konuştum ama o laf bana ait, benim lafım ve bugün o sözümü yemiyorum. Sözümün eri olduğumu sizlerin huzurunda ispat ederek, Gembos yolunu yapamadığım için aday adaylığından çekildiğimi söylüyorum. Tabii bundan sonra nasıl bir belediye başkanı olması lazım diye zaman zaman kaygılarımız oldu. Yani bunları çok düşündüm ben, bugün değil yaklaşık 2 senedir düşünüyorum. Belki zaman zaman hisseden arkadaşlarımız vardır. Gelecek olan insanın her şeyden önce dürüst olması lazım. Belediye bütçesini ve fakir fukaranın hakkını koruması, çalışkan olması lazım. Bunlar yeterli, iş bilirliği konusunda bilmeyebilir belki ama bir insanın şunu bilmesi lazım; her şeyi biliyorum diyen çok yanılır. Bilen insanlar bulur gelir, bilen insanlara danışır" dedi.

Tekinöz açıklamasında, 5 senelik zaman dilimi içerisine iki dönemlik hizmeti sığdırdığını da belirterek, Beyşehir halkına ve kendisine destek veren partililere, kurum ve kuruluşlara, belediye personeline teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 10:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?