6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başkana bıçaklı saldırı

BELEDİYE BAŞKANINA BIÇAKLI SALDIRIYI ŞOFÖRÜ ÖNLEDİ

Konya'nın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, belediye binasından makam aracına binerek hareket ettiği sırada bir kişi, aracın önüne geçerek camı kırdı. Etkisiz hale getirilen şahıs gözaltına alınırken makam aracında maddi hasar oluştu.

Edinilen bilgiye göre, son seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Ereğli Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Oprukçu, belediye binasından makam aracına binerek hareket ettiği sırada aracın önüne geçen İsmail P., elindeki bıçağın sap kısmıyla ön cama vurdu. Ön cam kırılırken araçtan inen şoför tarafından şahıs etkisiz hale getirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından bıçağa el koyarken İsmail P.'yi gözaltına aldı. Şahsın belediyeye ait olan ve bir proje kapsamında daha önce boşaltılan memur evlerinden çıkarıldığı için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, olayın çok önemsenecek bir durum olmadığını söyledi. Oprukçu, "Saldırının Ereğli adına gerçekleştirilen bir proje sonrası olması önemli. Toplum adına atılan adımlarda kişiler değil, toplumun geneli düşünülür. Münferit bir olay gibi görülse de bu zihniyetteki insanlara her zaman verilecek cevabımız vardır. Kimse merak etmesin Ereğli için atılacak her adımda sonuna kadar varız ve korkumuz yoktur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 21:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?