30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Başkandan duygusal veda

48 YILLIK ZİRAAT ODASI BAŞKANI'NDAN DUYGUSAL VEDA

Türkiye'de yaklaşık yarım asırlık süreyle en uzun dönem ziraat odası başkanlığı görevinde bulunan Konya'nın Beyşehir İlçe Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, odaya veda etmeye hazırlanıyor.

Ziraat Odası başkanlığına son genel kurulda aday olmayan Ersözlü, veda edecek olması nedeniyle Beyşehirli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ersözlü, düzenlediği basın toplantısının ardından duygusal anlar yaşarken, konuşmasının sonunda gözyaşlarına hakim olamadı.

1963 yılında Türkiye'de ziraat odalarının kurulmasının ardından 3 yıl Beyşehir Ziraat Odası'nda meclis üyesi olarak görev yaptığını, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Haşimoğlu'ndan 1966 yılında devraldıktan sonra 2011 yılına kadar 48 yıl süreyle bu görevi devam ettiren Ersözlü'nün 25 yaşında başlayan hizmeti 77 yaşında noktalanacak.

Beyşehir'de, o tarihlerde masa, sandalyesi, kalem, kağıdı olmayan bir odada başkanlık görevine geldiğini belirten Ersözlü, kahvehanelerden emanet olarak getirilen masa ve sandalyeler üzerinde hizmet vermeye çalıştıklarını anlattı. Ersözlü, "O dönemde çiftçimiz çok çilekeş durumdaydı. Eşek, öküz ve atlarla çift sürülür, bu hayvanların sürdüğü kağnı arabaları ile mahsul ve sap taşınırdı. Traktör olmadığı için karın yağdığı Kasım ayına kadar harman sezonu devam ederdi. Dağlık alanda çiftçilik yapan

üreticilerimizin mahsulünü sırtında taşıdığını bilirim. 1955'te mareşal yardımı ile birlikte köylerimize beldelerimize traktörler girmeye başladı. Şimdi ise köylerimizde neredeyse traktörü olmayan evlerimiz yok gibi. Çiftçi ailesi, kanaatkar bir toplumdur. Ürünü para etmese de arazisini boş bırakmaz, çünkü çiftçimizin halkımızı aç bırakmamaya andı vardır" dedi.

Gelişen teknoloji ile birlikte Türkiye gibi Beyşehir'de de tarımsal faaliyetlerin modernleştiğini anlatan Ersözlü, Beyşehir Ziraat Odası'nın da 2011 yılı itibariyle geldiği noktanın ortada olduğunu, neler yaptıklarını tek tek anlatmayacağını, bunu çiftçiler başta olmak üzere herkesin bildiğini söyledi. 48 yıllık oda başkanlığı sürecinde bölgeyi karış karış gezdiğini ve sürekli çiftçinin arasında olduğunu vurgulayan Ersözlü, başta çiftçi camiası olmak üzere her kesimden destek ve ilgi gördüğünü kaydetti.

Beyşehir'de kurum ve daire amirlerinin yanı sıra, sivil toplum örgütü temsilcileri ile hep dostane ilişkiler içerisinde olduklarını ifade eden Ersözlü, kimseyle herhangi bir kırgınlık ya da küskünlük olayı yaşamadıklarını bildirdi. Bu nedenle başta kurum amirleri olmak üzere herkese teşekkür eden Ersözlü, "Şimdi 48 yılın ardından odamıza veda etmeye hazırlanıyoruz. Çarşamba günü oda başkanlığını kazanan arkadaşımıza bayrağı teslim edeceğiz. Türkiye'de benim gibi 48 yıl süreyle ziraat odası başkanlığı yapan

başka bir isim yok. O yüzden anlatılamaz, çok farklı bir duygu yaşıyorum. Çiftçi kardeşlerimize ziraat odasından ayrılmaya hazırlandığım şu günlerde mesajım, bugüne kadar hep sabırlı oldular. Bundan sonra da sabırlı olmaya devam etsinler. Ben çiftçilerimize hakkımı helal ediyorum, onlarda bana olan haklarını helal etsin" diye konuştu.

Ersözlü'ye açıklamalarının ardından 48 yıldır bölgeye verdiği hizmetlerden ve basın kuruluşları ile olan iyi diyaloglarından dolayı plaket takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 14:58:05
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 15:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?