7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Başkandan eleştirilere ilginç yanıt!

Konya'da "Deli Bülbül" lakabıyla tanınan Derebucak İlçe Belediye Başkanı Mustafa Taşdere, hizmet etmediği gerekçesiyle kendini eleştirenlere ceketini giydirdiği cansız mankenle açık hava toplantısı düzenleyerek cevap verdi.

Merkez Camii önünde ceketini giydirdiği cansız mankenle toplantı düzenleyen Derebucak Belediye Başkanı Mustafa Taşdere, "Benim bu ceket, İstanbul'da olsam bile bunların yaptıklarından fazla hizmet yapar" diye kendisini eleştirenlere göndermede bulunarak partisinden istifa etti. Yaptığı hizmetlere rağmen kendisine sürekli iftira atıldığını ve "rüşvet yedi" iddialarına maruz kaldığını, ancak bunların doğru olmadığını bazı belgeler sunarak dile getiren Başkan Taşdere, "Bülbül'ün iftira yapılmadık sadece rüyası ile gölgesi kaldı. Benim günahımı alanlara bal şerbeti dağıtacağım" dedi.

Eski partisine mensup siyasileri eleştiren ve göndermelerde bulunan Taşdere, "Rüşvet yediysem namussuz şerefsizim, ama ispat edemezlerse onlar da şerefsiz ve alçaktır" şeklinde tepki gösterdi.

Cumhuriyet döneminde Adnan Menderes, Celal Bayar, Turgut Özal, Alpaslan Türkeş ve Tayyip Erdoğan'ın da en fazla iftiraya maruz kalan devlet adamları olduğunu söyleyen Taşdere, "En fazla iftiraya uğrayan belediye başkanı da herhalde benim" diye konuştu.

Alanda kendisini dinleyen az sayıda kişiye rağmen konuşmasını kesmeyen Taşdere, toplantının son bölümünde kendisini eleştirenlere meydan okudu. Yaklaşık 250-300 bin YTL'lik mal varlığına sahip olduğunu açıklayan Taşdere, bunun yarısını Derebucak için bağışlamaya hazır olduğunu söyledi.

Herhangi bir olaya karşı toplantı sırasında önlem alan polisin Taşdere'nin konuşmasını kameraya kaydetmesi ise dikkat çekti. Bu arada alana asılan "Derebucaklı olmayıp da Derebucak'ta yaşayanlar başımızın tacıdır. Deli Bülbül", "Bülbül hiç hizmet yapmamış olsa bile ilçelik ile 2007 yılında yapılan nüfus sayımı yeter", "Hizmet yapmadı diyenler, onun yaptığı hizmetleri hayal bile edemezler", "Tembel, laf kalabalığı ile geziyor, savunmada masum; suç tembelinde niçin Bülbül mahkum", "Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler, ben o delilerin talebesiyim", "Adalet güçlü, güçlüler dürüst olmalı", "Yapılan hizmetleri inkar edenleri Allah'a havale ediyorum" yazılı dövizler de dikkat çekti. Üzerlerine piyasa değerleri yazılan belediyeye ait iş makinesi ve araçların da bulunduğu toplantı alanında, bir elektrik direğine ise "610 milyar TL'ye son teknoloji ile elektrik hatları yenilendi. Kesinti sona erdi, Deli Bülbül" yazılı döviz asıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 16:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?