6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başkandan Kültür Park'ta inceleme

KÜLTÜR PARK AYRI BİR GÜZELLİĞE KAVUŞTU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, düzenleme çalışmaları tamamlanan Kültür Park'ta incelemelerde bulundu.

Başkan Akyürek, Kültür Park'ın Mevlana Kültür Vadisi Projesi'nin en önemli ayağı olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen ve daire başkanları ile birlikte Kültür Park'ta incelemelerde bulundu.

Şehrin merkezinde insanların soluk alabilecekleri önemli bir mekan olan Kültür Park'ın yapımının tamamlandığını, çevresindeki düzenleme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, parkın yeni haliyle şehrin çekim merkezi olduğunu söyledi. Belediye olarak hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, Kültür Park'ın, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nden başlayıp Tren Garı'na kadar devam eden bir alanda hayata geçirilecek Mevlana Kültür Vadisi Projesi'nin en önemli ayağı olduğunu vurguladı.

Kültür Park'ın çevresindeki Kent Meydanı düzenlemesi ile de ayrı bir önem kazanacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Tarihi Dede Bahçesi'nin aslına uygun olarak yeniden yapılması kültürümüze sahip çıkılması açısından önemli. Bunun yanında; yeni amfi tiyatro, havuz düzenlemesi, kapalı kermes alanı, sosyal alanları, oturma grupları, güvenli yaya yolları, ikiye katlanan yeşil dokusu ve yapımına başlanan Saraybosna Sebili ile Kültür Park ayrı bir güzelliğe kavuştu” dedi.

Kültür Park içine İl Halk Kütüphanesi yapımının da önümüzdeki günlerde başlayacağını vurgulayan Başkan Akyürek, Kültür Park'ın Konya'ya hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:07:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 17:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?