6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başkanın odasına haciz geldi

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesine, 7 bin lira tutarındaki dergi borcu yüzünden haciz işlemi yapıldı.

Çumra Belediyesinin geçtiğimiz Şubat ayında protokolü yapılan ve 7 bin lira tutarındaki reklam içerikli alınan 250 adet dergi borcu yüzünden haciz geldi. Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem’in ilçe halkının sorunlarını dinlediği halk gününde başkanlık makamına polis eşliğinde gelen icra memurları haciz işlemi yaptı.

Başkanın makam odası ve belediye binasındaki değerli malların sayımı yapılarak bir belediye görevlisine yediemin olarak bırakıldı.

Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan Nasır Ersöz’ün mensubu olduğu siyasi partinin ve kendi şahsının seçim propagandasının bir dergide yapıldığını, ücretinin de belediyeye ödetilmeye çalışıldığını iddia etti.

Borç tutarını ödemedikleri için icra işlemi yapıldığını belirten Yusuf Erdem, “Geçmiş döneme ait hukuka, usule ve ahlaka aykırı uygulamalar ile karşı karşıya kalmaktayız. Eski belediye başkanının seçimden önce bir dergi de, kendisinin reklamının ve tanıtımının yaptığı bir makale yüzünden belediyemizi 7 bin lira borcun altına sokmuştur. Dergiden 250 adet Çumra Belediyesi satın alarak bu borç doğmuştur. Yapılan sözleşme gereği doğan borca ise belediye personelimizden hiç kimse imza atmamıştır. Sözleşmede sadece eski belediye başkanının imzası bulunmaktadır. Eski belediye başkanı bu bedeli şahsı adına ödemesi gerekirken belediyemize ödetmeye kalkışmaktadır. Bu bedel Çumra Belediyesi’nin borcu değildir” dedi.

Eski Çumra Belediye Başkanı Nasır Ersöz ise, kendisine telefonla ulaşan İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, borcun şahsına değil belediyeye ait olduğunu söyledi. Belediyelerde sürekliliğin geçerli olduğunu söyleyen Ersöz, “Dönemimiz de yaptığımız faaliyetleri anlatan ve benimle yapılan bir röportaj dergide yayınlandı. Reklam mahiyetinde verilmiş ve halkımıza hizmetlerin anlatıldığı bir röportajdı. O dönem belediye başkanı ben olduğum için protokolü ben imzaladım. Eğer borç benim şahsıma ait olsaydı icra görevlileri beni bulurdu ancak borç belediyeye aittir” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 21:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?