7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Basketbol Turnuvası başlıyor

TÜRK TELEKOM ULUSLARARASI YILDIZ ERKEKLER BASKETBOL TURNUVASI KONYA'DA BAŞLIYOR

Türk Telekom tarafından düzenlenen Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası Konya'da düzenlenecek. 7 gün sürecek turnuvaya 8 ülkenin yıldız erkekler basketbol milli takımları katılacak.

Düzenlenecek turnuvayla ilgili Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Dervişoğlu, Milli Takımlar Menajeri Barbaros Akkaş, Türk Telekom Spor Yatırımları Proje Direktörü Ersin Eroğlu ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya'nın spor alanında da dünya'da marka bir şehir haline geldiğini belirterek, "Konya, bu tür uluslar arası organizasyonlara hazır olduğunu daha önce ev sahipliği yaptığı organizasyonlarla ispatladı. Konya, 80 bin öğrencisiyle özellikle basketbol sevgisi zirvede olan bir ildir. Her basketbol organizasyonunda salonları tıka basa doldurabiliyoruz. Konyalı vatandaşlarımıza, bu tür organizasyonlarla kaliteli ve dinamik takımları

getirmek çok önemli. Ayrıca Konya'nın uluslar arası alanda bu tür organizasyonlar marka değerine değer katıyor" dedi.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Levent Dervişoğlu ise turnuva hakkında bilgi verdi. 1-7 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya 8 ülkenin yıldız erkekler milli takımının katılacağını dile getiren Levent Dervişoğlu, "Daha önce 10 kez Hikmet Erdem Turnuvası adı altında gerçekleştirilen bu turnuvayı son 3 yıldır Türk Telekom organize ediyor. 2008 yılında Sakarya'da 2009 yılında ise Ankara'da düzenlenen turnuva bu yıl Konya'da düzenlenecek. Turnuva, Avrupa'nın en prestijli hazırlık turnuvalarından birisi

sayılıyor. Daha önceki turnuvalardan Hidayet Türkoğlu, Cenk Akyol ve Oğuz savaş gibi isimler çıkmıştı. Halkımızın ücretsiz olarak izleyebileceği turnuvada Türkiye'nin maçları TRT'den ve internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek" şeklinde konuştu.

TÜRK TELEKOM ULUSLARARASI YILDIZ ERKEKLER BASKETBOL TURNUVASI KONYA'DA BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 13:38:00
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 21:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?