5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Başörtüsü ’protokol’e takıldı

Konya’da Orgeneral Cemal Tural İlköğretim Okulu yıl sonu etkinliğinde başörtülü öğrenci velileri, protokolün sergi alanından ayrılmasından sonra çocuklarının yaptığı sergiyi gezebildiler. Veliler olaya tepki gösterdiler.


Konya’da Orgeneral Cemal Tural İlköğretim Okulu yıl sonu etkinliğinde öğrenci ve öğretmenlerin çalışmaları sergilendi. Törene katılmak isteyen başörtülü öğrenci velileri protokolde alınmazken, kermesin bulunduğu alana çıkmalarına izin verildi.
Orgeneral Rauf Orbay Lojmanları içerisinde bulunan Orgeneral Cemal Tural İlköğretim Okulu da, düzenlediği yıl sonu etkinliğiyle öğrencilerin ve öğretmenlerin çalışmalarını sergiledi. Bu amaçla okulda bir tören düzenlendi.
Tören sırasında başörtülü öğrenci velileri içeri alınmadı ancak kapıda bekleyen bayan görevliler tarafından başka bir yere alınarak oturtuldu. İçeri alınmamalarına tepki gösteren aileler, uzun süre törenin bitmesini kenarda bekledi.
Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Konya Valisi Ahmet Kayhan’ın eşi Mürüvvet Kayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Osman Terzi, yaptığı açış konuşmasında okulun her yıl daha fazla gelişerek öğrenci yetiştirdiğini söyledi.
Terzi’nin konuşmasının ardından öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Konuşmadan sonra öğrenci ve öğretmenlerin çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı gerçekliştirildi. Sergi açılışından sonra okula kazandırılan modern bir dersliğin de açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılması ve protokolün ayrılmasından sonra ailelerin, kermesin bulunduğu alana çıkmalarına izin verildi.

ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 12:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?