6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bayram sabahı acı haber

KONYA'da, işçi emeklisi Bekir Çaylak ve eşi Fatma Çaylak, bayram sabahı Van'ın Erciş İlçesi'ndeki birliğinde jandarma er olarak vatani görevini yapan 21 yaşındaki oğulları Ali Çaylak'ın şehit olduğu haberini aldı.

Anne- babasıyla dün iftardan sonra telefonla konuşan ve terhisine iki ay kalan Ali Çaylak'ın, gece uyurken boğularak öldüğü bildirildi. Fatma ve Bekir Çaylak çifti, dün öğleden sonra Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan oğulları Jandarma Er Ali Çaylak ile telefonla görüştü. Ali Çaylak, başının ağrıdığını söyleyip, babasıyla sohbet etti. Baba Bekir Çaylak, oğluyla görüştükten sonra kabristana giderek ölen yakınlarının mezarlaırını ziyaret etti. Bekir Çaylak ve eşi Fatma Çaylak, iftardan sonra ise başı ağrıyan oğullarının son durumunu merak edip ona tekrar telefon etti. Ali Çaylak iyi olduğunu söyledi, anne- babasının bayramlarını da erken kutladı.

Çaylak çiftinin evlerinin kapısı, bayram sabahı saat 08.00 sıralarında çalındı. Kapıyı açan Çaylak çifti, gelen askerlerden vatani görevini yapan oğularının şehit olduğu haberini aldı. Oğullarının acı haberine inanamayan Fatma ve Bekir Çaylak sinir krizi geçirdi. Çift, eve gelen yakınları ve komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Terhisine 2 ay kalan Jandarma Er Ali Çaylak'ın, dün gece uyurken istifra ettiği, nefes alamayınca boğularak yaşamını yitirdiği söylendi.

Şehidin amcası Mustafa Çaylak, “Ali, dün öğlen saat 14.00'te aramış ve anne babasıyla konuşmuş. İftardan sonra tekrar telefonla görüşmüşler. Gece uyurken boğulup hayatını kaybetmiş. Acı haber bize saat 08.00 sıralarında eve gelen subaylar tarafından verildi” dedi.

Şehit Jandarma Er Ali Çaylak'ın naaşı, Malatya Askeri Hastanesi'nde yapılacak otopsisinin ardından yarın Konya'ya gönderilecek. Şehit Ali Çaylak'ın terhisi sonrası döneceği uçağın biletini aldığı belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 18:55:56
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 19:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?