4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bayramda trene talep çok

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşların trenle seyahati daha çok tercih ettikleri belirtildi.

Konya'da kurulu şehirlerarası yolcu taşıyan Özkaymak firmasının sahibi Özkan Özkaymak, geçen yıllarda bayram tatilinin uzun olması nedeniyle haftalar öncesinden biletlerin tamamına yakınını sattıklarını söyledi. Özkaymak, bu yıl ise bayrama 2 haftadan az bir zaman kalmasına karşın henüz çok az bilet sattıklarını bildirdi. Bu yıl ilk kez firmaların bayram için ek sefer koymayı planlamadığını dile getiren Özkaymak, ''Az bilet satmamızda üniversite öğrencilerinin rolü büyük. Henüz 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerinin önemli bölümü okullarına başlamadı. Bayram sonunu bekliyor. Bu yüzden yolcu potansiyelinde bir azalma var'' dedi.

TREN BİLETİNE YOĞUN TALEP...-
TCDD Konya Gar Müdürü Hasan Doğan ise trenle ulaşımın kara taşıtlarına göre daha güvenli, konforlu ve ucuz olduğunu söyledi. Vagonlarında klima, ikişer tuvalet bulunduğunu dile getiren Doğan, şunları kaydetti: ''Tren yolculuğunda kaliteyi sürekli artırıyoruz. Tek sorunumuz hız. Hızlı trenle bunu aştığımızda yolculuk için insanlar, sadece treni tercih edecek. Şu anda bile ciddi talep alıyoruz. Bayrama yönelik bilet talebini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Bayrama özel olarak Mavi Tren ve Meram Ekspresi'ne ikişer vagon ilave ederek sefer başına 120 kişi daha fazla taşımayı planlıyoruz. Son yıllarda trafik kazalarının yaşanması treni daha cazip hale getirdi. İnsanlar artık can güvenliğini dikkate alıyor. Trenle zaman açısından daha uzun yolculuk yapılıyor ancak güvenli oluyor.''

BİLET FİYATLARI ARASINDAKİ FARKLAR...-
Konya'dan il dışına çıkacak bir kişi, trenle gitmek isterse İstanbul'a gidiş-dönüş 38, Adana'ya 22 ve İzmit'e ise yaklaşık 35 YTL öderken, otobüsle İstanbul'a gidiş-dönüş 80, Adana 60 ve İzmit'e 80 YTL harcıyor. Trenle yolculuk ucuz, konforlu ve güvenli ancak vatandaşlar için tek sorun, gidilecek yere uzun sürede ulaşılması olarak görülüyor.

AA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 11:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?