30
Nisan
2024
Salı
KONYA

BBP imza topluyor

KONYA'DA BBP'DEN İMZA KAMPANYASI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Teşkilatı, idamın geri getirilmesi için başlatılan 'Bir İmza da Sen At' imza kampanyası için stant açtı.

İdam cezasının yeniden uygulanmasını isteyen BBP'liler, Kayseri'de 1,5 yıl önce şeker toplamaya çıktıktan sonra cesetleri bulunan çocukların resimlerinin yer aldığı afişle Zafer Meydanı'nda stant açtı. BBP Konya İl Başkanı Seyit Mehmet Nuzumlalı, insanlarda sosyal infial ve vicdanlarda ağır tahripler oluşturan suçlarda caydırıcılığı arttırmak için idamın geri gelmesi ve tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi. Nuzumlalı, idama karşı çıkanların Kayseri'de şeker toplamak için evden ayrıldıktan sonra

öldürülen çocukları göz önünde bulundurarak beyanat vermesini isteyerek, "Devlete ve binlerce insana kurşun sıkan, terör örgütünün elebaşı adete bir adada tatil yapmaktadır. Onun siyasi sözcüleri de dokunulmazlık zırhıyla polislerimizi tokatlamaktadır. Bu manzaraları izlediğimizde 'adalet nerede' diyoruz" dedi.

İdamı kaldıranların ülkede yaşanan vahşetleri kendi elleriyle hazırladığını iddia eden İl Başkanı Nuzumlalı, idam kararının geri getirilmesinin de referandumla millete sorulmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından partililer ve vatandaşlar, Kayseri'de kaybolduktan sonra cesetleri bulunan Ahmet ve Dilruba Tekin kardeşlerin resimlerinin yer aldığı, 'Bölücü Terör ve Ahlaki Terör Suçları İçin İdam Cezasını İstiyoruz', 'Millet Vicdanı İsyan Ediyor', 'Herkesin Güvenli ve Özgür Yaşadığı Bir Türkiye İçin' yazılı afişin altında imza atarak kampanyaya katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2011 Perşembe 13:56:01
Güncelleme :1 Nisan 2011 Cuma 09:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?