6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

BBP lideri Topçu Konya'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, terör konusunda 25 yıldır hükümet olarak görev yapan herkesin vebali olduğunu belirterek, Türk halkının karşısına bu konuda tertemiz ellerle gidecek tek partinin BBP olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Konya'ya gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Topçu, BBP olarak yerel seçimlerde istedikleri oranı yakalayamadıklarını belirterek, "Bu seçimlerde 21 belediye ve 1 milyon oy aldık. Bizim hedefimiz 2 milyon oy ve 50 belediyeydi. Ancak Muhsin Başkanımızın şahadetiyle hedefimizin altına çekildik. Yine de doğusuyla batısıyla başta Sivas olmak üzere 21 belediyeyi ve 1 milyon oyu kazandık" dedi.

BBP olarak iktidara geldiklerinde ilk yapacakları icraatın terörü bitirmek olacağını ifade eden Topçu, "Eğer iktidara gelirsek 25 yıldır Türkiye'nin başına belan olan PKK terörünün kökünü kazıyıp, yılanın başı kaya kovuğuna bile girse ezeceğiz. Ondan sonra geriye dönerek bu terörün bitirilmemesinde kimin payı varsa, hesabını tek tek soracağız. Bu terör konusunda seçimlere eli ve alnı tertemiz girecek tek parti BBP'dir" şeklinde konuştu.

Bugün PKK üzerinden siyaset yapanların, terörün bugüne gelmesinde etkisi olanlar olduğunu savunan Topçu, "Bir zamanlar dostumuz denilen ülkelerin bize dayattırdığı ve terörü can damarından besleyen Çekiç Güç'ün ülkemize konuşlanmasına BBP kesin olarak 'Hayır' derken, bugün PKK üzerinden siyaset yapanlar o zaman 'Evet' demişti. Şimdi akan kanda o 'Evet' diyenlerin vebali vardır, bunu kimse unutmasın" dedi.

Parti olarak her zaman demokrasiden yana olduklarını söyleyen Topçu, "Biz doğusuyla batısıyla ülkemize demokrasi getirmenin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Parti olarak görüşümüz Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da birlikte savaşanlar ve üç kişiden ikisinin akraba olduğu insanlar arasında sorun olmaz. Asıl sorun, dağdaki eşkıya silahşorda, şehirdeki kalemşorunda ve bunları destekleyenlerde" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 18:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?