6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

BBP liderinden KTB'ye ziyaret

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Uğur Kaleli’yi ziyaret etti.

Partisinin etkinliklerine katılmak üzere Konya’ya gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Üzeyir Tunç, Mustafa Destici, İl Başkanı Hüseyin Arı ile birlikte KTB Yönetim Kurulu Başkanı M. Uğur Kaleli’yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan BBP lideri Topçu, dünya’da son yıllarda önemi aratarak süregelen gıda ihtiyacının karşılanmasının yanında markalaşmanın da önemli olduğunu söyledi.

Topçu, “Bu topyekun bir mücadeledir. Hükümetlerin, tarım politikası oluştururken mutlaka sektörle ilgili kurum ve kuruluşların da düşüncelerini, önerilerini alması gerekir. Ancak böylece başarıya ulaşılabilir. Konya, Türkiye için bir nimettir. Konya Ticaret Borsası’nın tarımla ilgili çalışmalarını yakından görme fırsatı bulduk. Borsa’nın, KOP Eylem Planı ile ilgili gayretleri ve çalışmalarının da ülkemiz ekonomisi için büyük kazanımlar getireceği görülmelidir ve hayata bir an önce geçirilmelidir” dedi.

TARIMDA TEKNOLOJİYİ ÖNEMSİYORUZ

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ise, BBP Genel Başkanı ve beraberindeki heyeti Konya Ticaret Borsası’nda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Kaleli, KTB olarak Konya’nın tarımsal üretimi ve kalitesine, dolayısıyla ekonomik hayatına katkı sağlama amacında olduklarını belirtti.

Türk tarımının verimin ve kalitesinin artmasının ileri teknoloji ile sağlanabileceğini kaydeden Kaleli, “Mevcut arazilerimizi artıramayacağımıza göre, bu alanlardan en iyi verimi ve kaliteyi almaya çalışmalıyız. Bununla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda KTB Başkanı M. Uğur Kaleli, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’ya çeşitli hediyeler verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 16:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?