6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bebeğine 2 ay sonra dokunabildi

Hollanda'dan tatil için ailesiyle birlikte Antalya'ya gelen 6.5 aylık hamile Portekizli annenin Konya'da erken doğum sonucu 830 gram olarak dünyaya gelen bebeği 1.5 kiloya ulaştı.

Anne, bebeğine doğumdan 60 gün sonra dokunabildi.
Hollanda'da bir bilgisayar şirketinde çalışan Andreas Heuijerjans (43) ve çocuk bakıcılığı yapan Portekizli eşi Leonerde Biko Riberio (35), 2 yaşındaki oğulları Tiapo ile birlikte Antalya'ya 3 haftalığına tatile geldi. 26 haftalık hamile olan Riberio, Antalya'da karın ağrısı şikayetiyle doktora başvurdu. Doktorun erken doğum başlangıcı olduğunu söylemesi üzerine ülkesine dönmek isteyen aile, Türk doktorların tavsiyesi üzerine bebeklerinin Türkiye'de dünyaya gelmesine karar verdi. Ambulansla Konya'da
kuvöz bulunan Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi'ne getirilen anne Riberio, bebeğini dünyaya getirdi. Erken doğum nedeniyle 830 gram dünyaya gelen Alfeo kuvöze alındı.
60 gündür kuvözde tutulduktan sonra normal odaya alınan Alfeo bebeğe, annesi, babası ve kardeşi ilk defa sarılma fırsatı buldu. Doğumun Türkiye'de olmasından memnun olduklarını belirten çift, "Hastane bebeğimizle çok ilgilendi. İlk başta çok tedirgin oluyorduk ama bugün bebeğimiz sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Doğumun erken olması tatilimizin kötü geçmesine neden oluyordu, ancak bebeğimizin sağlıklı bir şekilde hayata tutunması ve uzun süre kalmamız tatilimizin iyi geçmesine neden oldu.
Mutlu bir şekilde ülkemize döneceğiz" dedi.


Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doktor Zeynel Gökmen, "Hollanda'dan Antalya'ya tatile gelen anne, bebeğini erken doğum sonrası dünyaya getirdi. 26 haftalık dünyaya gelen bebek 830 gramdı, şimdi bebeğimiz 1,5 kiloya ulaştı. 60 gün sonra annesi bebeğine dokunmaya ve tam anlamıyla bakmaya başladı. Şu anda sağlık durumu çok iyi, birkaç gün sonra taburcu edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 17:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?