7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bebeğini hastaneye terk etti

Konya'da bir anne doğumdan 2 saat sonra bebeğini hastaneye terk ederek kayıplara karıştı.

Cumartesi günü sokağa terk edilen "Garip" bebekten sonra, hastaneye terk edilen bebeğe de hemşireler sahip çıkarak "Öksüz" ismini verdi.

İddiaya göre, Pazar günü hastaneye doğum için gelen bir kadın, 3 kilo 90 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebek annesine bir kez gösterildikten sonra yeni doğan ünitesine alındı. 2 saat sonra bebeği annenin yanına tekrar götüren hemşireler annenin kaçtığını fark ederek durumu polise bildirdi. Hemşirelerin sahip çıktığı bebeğe "Öksüz" ismi verildi.

Olayla ilgili polis yaptığı araştırmada annenin hastaneye sahte evraklar verdiği ortaya çıkarken, kimliğinin tespit edildiği öğrenildi. Polisin anneye ulaşmasının ardından bebeği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 0-6 Yaş Çocuk Yuvasına teslim edeceği bildirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü belediye otobüs durağına bırakılan 2 günlük bebek bulunmuştu. Bebeğin üzerinde annesi tarafından yazılan "Adını Garip koyun. Ben onu sonra bulurum" notu çıkmıştı. Bebeğin ne kadar süre aç kaldığı tespit edilemediği için tedavisi devam ediyor. Tedavisi tamamlanmasının ardından Garip bebeğin de öksüz bebek gibi yuvaya verileceği bildirildi.

Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Doktor Adnan Tekin, "Hastanemizde şu anda terk edilen iki bebek bulunuyor. Bunlardan bir tanesi sokağa terk edilen, diğeri de annesinin hastanemizde bırakıp kaçtığı bebek. Sokağa terk edilen ve Garip ismi verilen bebeğin kalsiyum eksikliği bulunduğu için tedavisi devam ediyor. Annesinin hastanemize terk ettiği bebeğin ateşi olduğu için antibiotik ve serum tedavisi uygulanıyor. Genel olarak iki bebeğinde sağlık durumu iyi. Tamamen sağlıklarına kavuşmasının ardından bebeklerimizi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 18:22:10
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 18:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?