30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Bebek beklerken kolu kesildi

BEBEK BEKLERKEN KOLU KESİLDİ

Konya'da çocuğu olmayan bir kadının kolu, tüp bebek için başvurduğu özel bir hastanede damardan yapılması gereken serumun kasa yapılması sonucu kangren oldu. Başka bir hastaneye kaldırılan kadının kolu kesilirken, kocası karısının kesilen kolunu özel hastaneye getirdi.

Konya'da geçtiğimiz perşembe günü tüp bebek için Özel Ticaret Borsası Kızılay Konya Hastanesi'ne yatan Saime Kayan'ın elinin üzerinden damara diye kasa serum yapıldı. Kolu şişen kadın, bir gün sonra Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Ortopedi Servisi'nde tedavi altına alındı. 3 kez operasyon geçiren Saime Kayan'ın kolunda bir düzelme görülmedi. Bunun üzerine GATA'ya götürülen Kayan'a bir çözüm bulunamayınca tekrar götürüldüğü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kangren olan kolu operasyonla alındı.

Eşinin kolunu hastaneden alan Hüseyin Kayan, kesik kolla birlikte yanlış tedavi uygulayan hastaneye geldi. Kayan, "Bebek bekliyordum, yüzük taktığım parmağı, karımın kolunu aldılar. Serumu damar yerine kasa yapmışlar karımın kolu alındı. Ben karıma kolunun kesileceğini söyleyemedim. Ameliyata operasyon yapılacak diye soktuk. Şimdi narkozda uyuyor uyanınca ne diyeceğim. Bu hastaneye bebek umudu için gelmiştim, bebeğin olur dediler ama karımın kolunu aldılar. Bakın karımın kolu burada. Olayı fark eden

hastane karımı başka bir hastaneye minibüsle gönderiyor, böyle bir skandal olamaz. Ben dava edeceğim dediğim zaman ise 500 bin TL'lik sigortamız var diyor. Ben soruyorum doktora senin 500 bin liralık sigortan bir kol eder mi" dedi.

Hastaneden gözyaşları içerisinde ayrılan Hüseyin Kayan'ı yakınları güçlükle sakinleştirirken, Saime Kayan'ın ise tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edileceği bildirildi.

Özel Ticaret Borsası Kızılay Konya Hastanesi yetkilileri, serum takılırken damar patladığını belirterek, "Hastamızı takip eden doktorumuz, hastayı bu aşamadan sonra da takip etmiş. Kolda bir şişlik oluşmuş. Daha sonra Tıp Fakültesi'ne yönlendirmişlerdir. Orada ortopedi servisine gittiği zaman şişlik büyümüş, biz tekrar onları Ankara GATA'ya yönlendirdik. Orada yüksek basınç altında oksijen tedavisi yapıldı fakat fayda görmediği için hastamız Konya'ya geri gönderildi. Bize göre kolu kesilmesi kesin değil.

Hastamızı takip ediyoruz. Damar patlaması sonucu olay yaşanmıştır" demişti.

BEBEK BEKLERKEN KOLU KESİLDİ
BEBEK BEKLERKEN KOLU KESİLDİ
BEBEK BEKLERKEN KOLU KESİLDİ
BEBEK BEKLERKEN KOLU KESİLDİ
BEBEK BEKLERKEN KOLU KESİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 16:39:02
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 17:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?