6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bebek katili anneye müebbet

BEBEK KATİLİ ANNEYE MÜEBBET HAPİS

Konya'da bebeğini öldürdüğü iddia edilen anneye ömür boyu hapis cezası verilirken, sevgilisi beraat etti.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bebek cinayeti davasının karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık anne Arzu D. (34), tutuklu sanık Ziya E., bebeğin babası olduğunu iddia eden Adem E. ve sanık avukatları katıldı.

Ziya E.'nin kızı Y.E. ise duruşmaya katılmadı. Sanıklardan Ziya E.'nin avukatı, bebeğin müvekkilinden olmadığını ve şahsın cinayete karışmadığını belirterek beraat isteminde bulundu.

Bebeğin babası olduğunu iddia eden Adem E. ise, "Arzu ile 4 ay birlikte olduk, hamile kaldığını söylemişti. Bana bebeği yaşatmayacağını söyledi. Bebeğime ben bakardım, öldürdüğü için ondan şikayetçiyim" dedi.

SON SÖZÜNÜ SÖYLEYEMEDİ

Mahkeme heyeti davada araştırılacak bir husus kalmadığını belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, mütalaasında sanıklardan Arzu D.'nin yeni doğan bebeğini öldürdüğünü belirterek, "Bu nedenle sanık hakkında TCK 82/1 maddesi gereğince kendi soyundan birini öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istiyorum. Sanıklardan Ziya E.'nin ise azmettiricilikle ilgili yeterli delil olmadığından beraatini, kızı Yeter E.'nin ise suçu bilerek gizlemekten cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatini istedi. Son sözü sorulan her iki sanık da sessiz kaldı.

Mahkeme heyeti, sanık Arzu D.'ye 'ağırlaştırılmış' ömür boyu hapis cezası verdiklerini, bu cezayı ömür boyu hapse çevirdiklerini açıkladı. Diğer sanıklardan Ziya E.'nin beraatine ancak suç delillerini karartmaktan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına, suçu bildiği halde yetkililere bildirmemesi nedeniyle Yeter E. hakkındaki cezanın açıklanmasının ertelenmesine karar verdi.

Edinilen bilgiye göre olay, mart ayında Konya Cinayet Bürosu dedektiflerinin kayıp bebek araştırması sonucu ortaya çıkmıştı. Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 2009 yılının Ocak ayında 9 aylık hamile olarak gelen Arzu D., sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sağlık Müdürlüğü'nün uyguladığı bebekleri evinde takip sistemi kapsamında Arzu D.'nin evine 1 yıl sonra kontrole giden ekip, bebeğe ulaşamadı. Bunun üzerine devreye giren Konya Cinayet Bürosu ekipleri, yaptığı araştırmada Arzu D.'nin kendi bebeğini öldürdüğünü ortaya çıkardı.

BEBEK KATİLİ ANNEYE MÜEBBET HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 14:00:03
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 09:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?