4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bebeklerin emekleme yarışması

Konya'nın Hüyük ilçesinde düzenlenen emekleme yarışmasına katılan bebekler, yarışmak yerine kalabalık ortamdan etkilenerek uzun süre ağladı.

Mevlana İlköğretim Okulu ile Hüyük Belediyesi'nin birlikte düzenlediği yıl sonu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Kermes ve şenlik programında birbirinden ilginç yarışmalar sahnelenirken, Mevlana İlköğretim Okulu Müzik Grubu'nun konseriyle başlayan etkinlik, şiir okuma ve turşu yarışmasıyla devam etti. Ardından düzenlenen defilede sahneye çıkan 4-6 yaş grubu 37 çocuk, giydikleri değişik kostüm ve kıyafetlerle birinci olabilmek için mücadele verdi. Podyumda jüri önünde mankenler gibi yürüyerek ter döken miniklerden bazıları bu mesleği icra eden abla ve ağabeylerine adeta taş çıkartırken, bazıları ise sahnede utanarak yürüyüşlerini kısa kesti, bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Programın en ilgi çeken yarışması 6-10 aylık bebekler arasında düzenlenen emekleme yarışı oldu. Ailelerinin kucaklarında sahneye getirilerek serilen kilim üzerinde emeklemesi istenen bebeklerin bazıları yarışma başlamadan gözyaşlarına boğuldu. Yarışmanın başlamasıyla birlikte etrafına toplanan kalabalıktan korkuya kapılan bebeklerden bazıları emeklemek istemezken, bazılarının ise hıçkırıklara boğularak ağlamaları dikkat çekti. Çocuklarının emekleyerek yarışı kazanmasını isteyen aileleri ise, bebekleri emekletebilmek için oldukça ter döktü. Ellerindeki balon, oyuncak, kumanda, cep telefonu gibi çeşitli eşyaları göstererek, bebeklerini emekletmeye çalışan ailelere, etraflarına toplanan kalabalık da destek verince, yarış adeta eziyete dönüştü. Bu yüzden, bazı bebeklerin emeklemek yerine olduğu yerde oturmayı tercih ettikleri görüldü.

'Böyle yarışma olmaz' diyerek bebeklerin etrafına toplanan aşırı kalabalığa tepki gösteren ve dağılmasını isteyen program sunucusu ise, emekleme yarışmasında dereceye giren bebekleri açıkladı. Emekleme yarışmasının birincisi olarak seçilen 10 aylık Ayşe Uslu'nun ailesine okul müdürü tarafından hediye verildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 15:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?