6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bedesten esnafı değişim istiyor

Konya'nın tarihi bedesten çarşısı esnafı çarşının yenilenmesi, doğal görünümünün bozulmadan korunması için bir araya geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı başkanlığında Konya Ticaret Odası'nda (KTO) toplanan bedesten esnafı sorunlarını dile getirdi. Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, esnafların dilek ve şikayetlerini dinlediklerini, bu anlamda bir toplantı organize ederek çarşının geleceğine ilişkin neler yapılabileceğinin konuşulacağını söyledi.

Selçuklular döneminde çok geniş bir alana sahip olan, ancak 1869 yılında büyük bir yangın geçiren ve bu dönemden sonra Vali Burdurlu Ahmet Tevfik Paşa tarafından yenilenen tarihi bedesten çarşısı kümelenme çalışmaları ile değişimi yakalamayı hedefliyor. Tarihi ve ticari kentsel sit alanı olan çarşının üst kısmını kapanması, güvenlik kameralarının kurulması gibi beklentilerin karşılanması için Büyükşehir Belediyesi'nin desteği bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Aydın'da çarşının Konya'nın köklü ve yüzyıllar boyu hizmet veren bir çarşısı olduğunu, belediye olarak bu alanda yeni projeler üreterek uygulamaya koyabileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 11:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?