6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bekçinin katili güvenlikçi çıktı

BEKÇİNİN KATİLİ KREDİ KARTI BORCU OLAN GÜVENLİKÇİ ÇIKTI

Konya'da Cinayet Bürosu dedektifleri bir bekçiyi öldürüp iddaa bayisini soyan zanlının, 18 bin TL kredi kartı borcu olan 12 yıllık güvenlik görevlisi olduğunu ortaya çıkardı.

17 Kasım 2009 tarihinde merkez Meram ilçesi Mimar Muzaffer Caddesi'ndeki Terziler İşhanı'nda bekçilik yapan Yusuf Bici'nin (64), iddaa bayisinin yanındaki kulübesinde öldürülmesi ve iddaa bayisinin de camının kırılarak 6 bin 250 TL çalınması olayıyla ilgili çalışmalarını sürdüren dedetifler, katili bulabilmek için 28 gün boyunca çevrede detaylı inceleme başlattı.

 

5 BİN SAATLİK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

Olaydan sonra biri emniyet amiri 28 kişilik özel ekip, çevrede bulunan bütün güvenlik kameralarının görüntüleri alıp, bölgeye yakın sabıkalı kişiler ve iş merkezine sürekli girip çıkanlardan oluşan bin 200 kişilik bir liste oluşturdu. 8 kişilik bir ekip, 5 bin saati aşan görüntüleri incelerken, diğer ekipler listede bulunan kişileri teker teker elemeye başladı. Bu arada başka bir ekip de sürekli iddaa bayisinde bulunarak gelip gidenleri incelemeye aldı. Günler süren araştırmaların ardından 5 bin saatlik

güvenlik kamerası görüntülerinde bir şüpheli araç bulundu. Polis, aynı araçtan 6 bin civarında olduğunun kaydını çıkartarak, bu araçları tek tek inceledi. Şüpheli araç bulundu fakat olayın cinayetle bir bağlantısı olmadığını ortaya çıkartan polis, bu kez bayiye gelip gidenleri incelemeye aldı.

 

KATİL ZANLISI İDDAA BAYİSİNDEN ÇIKTI

Çevredeki esnaf, daha önce iş merkezinde çalışanlar ve mevcut çalışanlarla, iddaa bayisine gelip giden 700'den fazla kişiyi inceleyen polis, listeyi 20'ye kadar düşürdü. Şüpheli listesindeki 20 kişinin olaydan önceki ve sonraki banka hesaplarını ve iddaa bayisine geliş gidişlerini kontrol eden dedektifler, asfalt şantiyesi güvenlik görevlisi 3 çocuk babası Mehmet Ali A.'yı (37) incelerken, şahsın cinayetin işlendiği gecenin sabahında 5 bankaya olan 18 bin TL'lik borcundan 6 bin TL'sini ödediğini

belirledi. Tüm ekiplerin cinayet şüphelisi olarak karar kıldığı güvenlik görevlisi Mehmet Ali A. merkez Meram ilçesi Kalfalar Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

 

"MESCİTTE SAKLANDIM, BEKÇİYİ LEVYE İLE ÖLDÜRDÜM"

Gözaltına alınmasının ardından Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen Mehmet Ali A, cinayeti işlediğini itiraf etti. Zanlı, ifadesinde, "Bankalara 18 bin TL borcum vardı, son zamanlarda çıkmaza girdim intihar etmeyi düşünüyordum, soygun planını yaptım. Olaydan 2 gün önce iş merkezine giderek plan yaptım. Olay günü yanıma bir levye alarak akşam saatlerinde iş merkezinin mescidinde sakladım. Bekçi aşağı indiğinde kömürlüğe geçtim uyumasını bekledim. Ses kesilince iddaa bayisinin

olduğu yere giderek camını omzumla kırdım, bekçi uyandı. O anda odasına soktum ve levye ile kafasına 3 kez vurdum. Sonrasında ise parayı alarak levyeyi kömürlüğe saklayıp kaçtım" dedi.

Polis şüphelinin itirafları sonrasında kömürlükteki levyeyi de bularak deliller arasına koydu. Cinayet zanlısı Mehmet Ali A, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Zanlının 5 bankaya 18 bin TL borcu olduğu, çaldığı 6 bin 250 TL ile bankalara olan borcunun bir kısmını ödediği öğrenildi.

BEKÇİNİN KATİLİ KREDİ KARTI BORCU OLAN GÜVENLİKÇİ ÇIKTI
BEKÇİNİN KATİLİ KREDİ KARTI BORCU OLAN GÜVENLİKÇİ ÇIKTI
BEKÇİNİN KATİLİ KREDİ KARTI BORCU OLAN GÜVENLİKÇİ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 10:27:02
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 12:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?