4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bekçiyi öldürüp, işyerini soydular

Konya'da, kapalı gıda pazarına giren kişi veya kişiler, bekçilik yapan yaşlı adamı 9 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra bir cep telefonu bayisini soyup kayıplara karıştı. Olayın daha önceden planlandığı üzerinde duran polis delil bulmak için yaklaşık 5 saat süren bir inceleme yaptı.

Olay, merkez Karatay ilçesi Fakıh Dede Mahallesi Pısılı Sokak Eski Garaj yanında bulunan Kapalı Gıda Pazarı'nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kapalı Gıda Pazarı'nda 3 yıldır bekçilik yapan 58 yaşındaki Abdullah Patlak'ın gece bilinmeyen bir saatte bıçaklanarak öldürüldü. Abdullah Patlak, saat 07.00 sıralarında Kapalı Gıda Pazarı içerisinde bulunan lokantayı açmaya gelen Mehmet Yaralı (25) tarafından yerde hareketsiz bir şekilde buldu. Bekçinin öldürüldüğünü anlayan Mehmet Yaralı, polise haber verdi.

Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi çevre güvenliği alarak gıda pazarına girişleri yasakladı. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri geniş çaplı araştırma yaptı. Yaklaşık 5 saat süren incelemede polis, şahısların geceden içeri girip saklandıklarını, bekçi ile boğuştuktan sonra 4'ü göğsünden, 5'i sırtından olmak üzüre 9 bıçak darbesiyle cinayetin işlendiğini ve bir cep telefonu bayisinden telefon ile kontörlerin çalındığını tespit etti.

BEKÇİ 5 ÇOCUK BABASIYDI

Cinayet olayıyla ilgili tüm ipuçlarını araştırmaya başlayan polis ekipleri, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışmalara başladı. Öldürülen 5 çocuk babası 58 yaşındaki Abdullah Patlak'ın eşi ve oğulları acı haberi duyunca olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Olay yerinden ayrılmayan bekçinin eşinin fenalaşması üzerine sağlık görevlileri müdahale etti. Cesedi otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırılan Abdullah Patlak'ın emekliliğine kısa bir süre kaldığı için bekçilik yaptığı öğrenildi.

Olayı polise ihbar eden Mehmet Yaralı, "Sabah işyerine girdiğim sırada bekçiyi yüz üstü yerde yatarken buldum. Yerde kan izlerini görünce bunun üzerine arkadaşlara ve polislere haber verdim. Polis ekipleri bekçinin öldüğünü belirledi" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 13:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?