6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belde belediyeleri açılım bekliyor

BELDE BELEDİYELERİ AÇILIM BEKLİYOR

Borçları nedeniyle icralık olan belde belediyeleri hükümetten sorunlarının çözümü için 'Açılım' bekliyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu beldesinde ikinci kez buluşan belde belediye başkanları borçların ödenmesi ve icraların kaldırılarak tekrar hizmet vermeye başlamaları için hükümetten yardım istedi. Huğlu beldesinde bir araya gelen belde belediyelerinin toplantısında İller Bankası paylarının düşmesi nedeniyle yöresine hizmet götüremeyecek noktaya gelen belediyelerinin içerisinde bulunduğu sorunlar da gündeme geldi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Huğlu Beldesi'nin Belediye Başkanı Fehmi Tekin, yaşanan sıkıntılara değindi. Belde belediye başkanlarının bölgelerine daha iyi hizmet edebilmesi için güç birliği yapmaya karar verdiğini belirten Tekin, “İlk toplantıda amacımız bir araya gelip tanışmak ve kaynaşmaktı. İkinci toplantımızda ise artık gelinen nokta, belde belediyelerinin de yaşadığı zorluklar nedeniyle güç birliği yapması yönünde olmuştur. Belde belediyelerimiz son 15 yılda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Personel maaşlarını dahi ödeyemeyecek noktada olan belde belediyelerimiz, bulunduğu yöresine hizmet götürmekte zorlanmaktadır. Belde belediyeleri olarak hiçbir hizmeti alamamaktayız. Toplantımızın amacı nasıl kalkınabiliriz, nasıl istişare edip birbirimize yardımcı olabiliriz. Bunu bir belde belediyeler birliği oluşturarak gerçekleştirmektir. Burada hiçbir siyaset olmadığını herkes görüyor. Çünkü, her siyasi partiden ve görüşten belde belediye başkanlarımız da aramızda bulunuyor” dedi.

Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ise güç birliğinin önemine dikkat çekti. Bu konuda azar azar çoğalmak istediklerini ve ortak bir çatı altında toplanmaları halinde belde belediyelerinin de gittiği her yerde dikkate alınmaya başlayacağına vurgu yapan Çiğdem, “Güç birliği içerisinde hareket edersek, belde belediyelerini de ciddiye almak, taleplerine cevap vermek zorunda kalacaklardır. 2009 yılı zorluklar içerisinde geçen bir dönem oldu. Ancak, kurulacak bu birliğin ardından 2010 yılının belde belediyeleri için daha iyi geçeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan belediye başkanları yaşadıkları sıkıntıları sıralarken, belediyelerin personel maaşlarının devlet tarafından karşılanması gerektiği, yerel yönetimlerin KDV alacaklarının ödenmesi ya da belediyelerin borçlarından kesilmesi, İller Bankası paylarından yapılan kesintilerin daha aşağılara çekilmesi, bölge sorunlarının önceliklere göre tespit edilerek Kurban Bayramı'ndan sonra Ankara'ya yapılacak gezi ve ziyaretlerde bir dosya halinde ilgililere sunulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Belde belediye başkanları buluşmasında, bir sonraki toplantının ise Aralık ayında Meram İlçesine bağlı Kızılören beldesinde yapılmasına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 12:22:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?