6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediye asfalt sezonunu açtı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Asfalt Şantiyesinde 2009 sezonu açıldı.

Asfalt sezonunun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Yusuf Ayık, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Belediyemizin asfalt plenti Konya'nın en büyük asfalt üretim tesisidir. Teknolojinin son yenilikleriyle hizmet veren asfalt üretim tesislerimizde 2 ayrı asfalt plentimiz mevcuttur. Tesisimizin toplam üretim gücü saatte 300 tondur. Asfalt üretim tesislerimizde üretilen mamuller laboratuvar ortamında test edilmektedir. Her üretiminden numuneler alınmakta ve kalite dayanıklılık testine tabi tutulmaktadır. Bu nedenle asfalt üretiminde kaliteye büyük önem veriyoruz ve Avrupa stantdartlarında asfalt üretimi gerçekleştiriyoruz. 2009 yılı asfalt sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız belasız bir sezon geçirmeyi temenni ediyorum.” dedi.

Selçuklu Belediyesi Asfalt Şantiyesinde geçtiğimiz yıl toplam 250 bin ton asfalt üretimi yapıldı. Bu rakamın 100 bin tonunu Selçuklu Belediyesi, üretimin 150 bin tonunu ise diğer belediyeler ve özel sektör kullandı.

Saatte 300 ton üretim kapasitesine sahip olan Asfalt Şantiyesi'nde 2 ayrı plent üretim yapıyor. Şantiye bünyesinde labaratuvar, emülsiyon ve modifiye bitüm birimleri bulunuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 17:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?