6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediye asfalt ve parke rekoru kırdı

Konya Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptıkları örnek çalışmalarla Konya'da şehrin standardını yükselttiklerini ifade etti. 

Konya'da sosyal-kültürel ve fiziki belediyecilik alanında önemli başarılara imza attıklarını belirten Tahir Akyürek, "Fiziki belediyeciliğin en önemli göstergeleri olan asfalt, yeni cadde, alt ve üstgeçitler ile parke ve bordürde Konya tarihinde en başarılı dönem yaşandı" dedi. Konya'da Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan köprülü kavşak sayısının 8 olduğunu, bu dönemde 20'inci köprülü kavşağın temelinin önümüzdeki hafta atılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, "Bunların yanında son 5 yılda 21 yeni caddeyi hizmete açarak, 77 caddede fiziki düzenleme gerçekleştirdik. Konya'da sadece bu yıl yapılan asfalt rakamı 500 bin tona yaklaştı. Başta İstanbul Yolu olmak üzere, Beyşehir ve Karaman Yolu'nda yaptığımız çalışmalar, Ankara Yolu'nda devam eden çalışmalar, şehrimizin standardını yükseltti. İstanbul Yolu, modern cadde düzenlemesi, asfalt kalitesi, çevre düzenlemesi, raylı sistemi ile örnek bir çalışma oldu. Yakın bir zamanda aynı kalite diğer şehir girişlerinde de ortaya çıkacak. Konya'ya gelen bir misafir 6 ay sonra tekrar geldiğinde değişimlere hayran kalıyor" şeklinde konuştu. 

Son 4,5 yıl içinde Konya'da yapılan 21 yeni caddenin uzunluğunun 69 kilometre olduğunu, düzenleme yapılan 77 caddenin ise 175 kilometre uzunlukta olduğunu belirten Akyürek, tüm bu çalışmalarda 1,5 milyon ton asfaltın yanında 1 milyon 100 bin metrekare parke, 2 bin 200 kilometre de bordür yapıldığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 16:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?