7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Belediye Başkanı'ndan şaşırtan sözler!

Konya'nın Beyşehir İlçesi Belediye Başkanı Nafiz Tekinöz. musluklardan akmaya başlayan yeni içme suyunun sert ve kireçli olduğuna yönelik eleştirilere cevap verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Tekinöz, kendisinin de evindeki musluktan bu suyu içtiğini belirterek, “Parası çok olan şişe suyu içsin. Ama, suyla ilgili yorum yapanlar bilmeden konuşuyor. Bunu iyi bilsin” dedi.

Başkan Tekinöz, uzun yıllardır içme suyunu Beyşehir Gölü'nden temin eden kent merkezinin artık Bayat Köyü'nde bulunan yeni içme suyu kaynağından istifade etmeye başladığını ifade ederek, İller Bankası'nın desteğiyle 4 milyon YTL'ye mal olan içme suyu ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

İçme suyu ile ilgili eleştiride bulunanlara seslenen Başkan Tekinöz, “Allah razı olsun desinler diye hayata geçirdim bu içme suyu projesini. Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için diyorum, bunu slogan haline getirdik. Suyun sertlik derecesi ile ilgili yorum yapanlar bilmeden konuşuyor. İçme suyu devreye girmeden önce bakteriyolojik ve kimyasal teknik analizleri yapıldı. Eğer bu teknik analizler yapılmamış olsaydı, bu yeni içme suyu projesi hayata geçirilemezdi. Su tüm analizlerden geçtikten sonra bu projeye karar verildi. Tabi göl suyuna göre sertlik derecesi biraz yüksek ama, sertlik kalsiyumla ilgilidir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 21:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?