7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Belediye İhtiyaçları Fuarı açıldı

TÜYAP Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Belediyeler Birliği'nin destekleriyle düzenlenen Konya 4. Belediye İhtiyaçları Fuarı açıldı.

3 gün süreyle ziyarete açık olacak olan fuara 9 ülkeden 115 firma ve temsilcisi katılıyor. Konya Ticaret Odası (KTO) - TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına Konya Valisi Osman Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı Daisaku Kadokawa, yerli ve yabancı belediye başkanları, firma temsilcileri ve davetliler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, “Uluslararası boyutta yapılan Dünya Tarihi Kentler Konferansı ilimizde gerçekleşiyor. Konyamızın dışa açılma süreci devam ediyor. Bu konferansla sadece Konyamızın değil, ülkemizin de, kültürümüzün de diğer ülkelere tanıtımında önemli bir adım atıyoruz. Düzenlenen bu fuarlar ise, Konya ekonomisi ve sosyal hayatına ciddi katkılarda bulunuyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen ise, Konya gibi bir barış merkezinde düzenlenen bu konferans ve fuarın dünya barışına kazandıracağı çok şey olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Bir süre fuarı gezen davetliler, stantlarda sergilenen ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı. 3 gün süreyle ziyaret edilebilecek olan fuara 9 ülkeden 115 firma ve belediyenin katıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 16:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?