4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Belediye kış hazırlıklarını tamamladı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü'ne alınan yeni kar temizleme, tuzlama ve solüsyon aracı ile kış hazırlıklarını tamamladı.

Yapılan hazırlıklar hakkında bilgi veren Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, belediye olarak kış mevsiminin şartlarına göre bir çalışma programı hazırladıklarını belirterek, "Daha önce belediyemizin kendi imkanları ile almış olduğu yol tuzlama ve bakım aracından sonra Konya'da bir ilk olan kar temizleme, tuzlama ve solüsyon aracı aldık. Bu yeni aracımızla tuzlama ve solüsyon aynı anda yapılabilmektedir. 8 ton tuz ve 1.5 ton solüsyon kapasiteli araç, bilgisayar destekli ve malzemeyi istenilen mesafe ve genişlikte ayarlayabilmektedir. Hemşerilerimizin kış şartlarından etkilenmemeleri ve şehrin normal yaşamını sürdürmesi için her türlü önlemi aldık" dedi.

Selçuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan acil müdahale ekibinin kış mevsimi boyunca görev yapacağı, 4 ayrı ekipte toplam 5 greyder, 2 tuz aracı, 1 arazöz, 2 solüsyon aracı, 3 doldurucu, 3 kepçe, 5 kamyon ve 50 personelin vardiyalı olarak çalışacağı belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 16:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?