7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Belediye projesine AB'den destek

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi tarafından hazırlanan "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrışımlı Toplanması ve Geri Dönüşümü" projesine Avrupa Birliği (AB) Hibe Fonu'ndan hibe desteği geldi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, belediye olarak daha önce ambalaj atıklarının yerinde geri dönüşümü ile ilgili bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Meram Belediyemizce 'Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrışımlı Toplanması ve Geri Dönüşümü' adlı bir proje hazırlamış ve AB'ye sunmuştuk. Bu projemiz bugün itibariyle hibe almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında 98 bin Euro'luk bir hibe desteği aldık ve başlattığımız projeyi daha geniş çaplı bir hale getirdik. Buna göre pilot bölge olarak seçtiğimiz Küçük Kovanağzı Mahallesi'nde 200 mahalleli, 100 ev hanımı ve mahallede bulunan Ayşe Sönmez İlköğretim Okulu öğrencisi olan bin 658 öğrenciye ambalaj atıklarının geri kazanımı ve çevre bilinci ile ilgili eğitim verilecek" dedi.

Projede AB üyesi Malta Victoria Gozo Belediyesi ile ortak hareket edeceklerini de dile getiren Başkan Tuzcuoğlu, "Proje kapsamınca Malta Victoria Gozo Belediyesi'nden bir heyet ilçemize gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyecek. Bizden de bir heyet oraya gidip oradaki çalışmalar hakkında gözlemlerde bulunacak. Bu proje Konya ve Türkiye'ye emsal teşkil edecek bir proje. Meram artık atıksız, tertemiz ve sivil toplumun da katılım gösterdiği bir ilçe olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 13:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?