6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediye 'Şelale Parkı' yapıyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Yazır Taş Ocağı bölgesine yapılacak olan şelale parkın çalışmaları ağaç dikimiyle başladı.

Yazır Taş Ocağı'nda düzenlenen programa Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Yazır Taş Ocağı olarak bilinen bu bölgenin kısa süre öncesine kadar moloz ve çöplük olarak kullanılan bir yer olduğunu belirterek, "Burası 125 bin metrekarelik bir alanla ilçemizin en büyük parkı olacak. Çevreye geri kazanım açısından Konya'nın en anlamlı ve en önemli parkıdır. Yer altı sularının kirlenmesinin korunması bakımından da önemlidir. Aynı zamanda burası Konya'nın ilk şelale parkı olacaktır. Alanımızda yürüyüş yolları, dinlenme ve piknik alanları, sportif alanlar, çocuk oyun alanları ve seyir tepeleri bulunacaktır. Bir ilk olarak da peyzaj bitkilerinin arasına Anadolu bitki örtüsünün de korunacağı ve tanıtılacağı türler tercih edilen bitkiler ekilecek. Bölgede hala ev sahipliği yapan güvercinler, tilkiler ve kaplumbağalar korunacak ve değişik türlerle de destekleyerek yabani hayat devam ettirilecektir. Park, özkaynaklarımızı kullanarak yapılmaktadır. Burada kendi işçilerimiz çalışacak. Yapımı yaklaşık 10 milyon YTL'ye mal olacak bu alanı biz kendi imkanlarımızla çok ucuza yapmış olacağız" dedi.

Daha sonra protokol üyeleri şelale parka ilk ağaç dikimini gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?