6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediyeden 18 uygulaması

KARATAY BELEDİYESİ'NDEN 18 UYGULAMASI

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli mahallelerinde 18. madde uygulamaları devam ediyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 18. madde uygulama çalışmalarındaki amacın ana arter yolların ve çıkmaz sokakların açılması, okul, park, çocuk bahçesi, yerlerinin oluşturulması ve kaçak yapıyı önlemek olduğunu belirterek, "Bir şehrin geleceğe aktarımı imar planları ile olabilir. 2009 yılında 140 adet ifraz dosyası tescil edildi. Bin 60 hektar alanda 3194 sayılı imar kanununun 18. madde uygulama çalışması gerçekleştirildi. Çağdaş ve modern bir ilçe için 18. madde uygulaması yönünde hizmet ağı genişletilerek 2010 yılında da bu çalışmalar devam edecek" dedi.

Uygulamayla bina yapacak vatandaşlara imar parseli üretilerek imarlı yapılaşmanın önünün açılmakta olduğunu kaydeden Başkan Hançerli, "Bu sayede tescil olan uygulama bölgelerinde yol, park, çocuk bahçesi ve okul alanı çalışmaları Karatay bölgesini daha modern bir yapıya kavuşturacak. Uygulama çerçevesinde vatandaşın mağdur edilmemesi için gerekli önlemler alındı" şeklinde konuştu. Hançerli, 18. madde çalışmalarının bir arsa düzenlemesi olduğundan dolayı zeminde yapılan uygulamalar esnasında umumi hizmetlere ayrılan alanlara isabet eden bina müştemilatı, ağaç ve benzeri maddi değerleri olan malların kamulaştırılarak, değerlerinin vatandaşlara ödenmekte olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 16:49:05
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 18:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?