6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediyeden 4 yeni köprülü kavşak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Yolu'nda yapımına başlanan 4 yeni köprülü kavşağın temeli düzenlenen törenle aynı anda atıldı. Kavşakların 145 gün içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Ankara Yolu Yeni Kunduracılar Sanayi karşısında düzenlenen törene Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, merkez ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da belediyeler olarak kente eserler bırakmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bizler şu anda durdurulamayacak bir hızla, hevesle ve istekle çalışmayı sürdürüyoruz. Bugün burada 4 köprülü kavşağın temelini atacağız. 5. köprülü kavşağın ise 10-15 gün içinde ihalesi yapılacak ve o kavşak da bu kavşaklarla aynı süre içinde hizmete açılacak. Yapılan bu çalışmalar neticesinde Konya'da yaşanan gelişmeyi görmemek artık imkansız hale geldi. Konya'nın her noktasında yaptığımız çalışmalarla Konya'nın standardını yükseltiyoruz. Bu çalışmaların hızlı ve başarılı olması için halkımızın da desteği şart ve sağolsun vatandaşlarımız yaptığımız her hizmetin arkasında duruyor. Konya'da son 50 yılda sadece 8 köprülü kavşak yapılırken, bizim dönemimizde sadece Adana Yolu-Aksaray Yolu arasına 10 tane köprülü kavşak yapılıyor. Bu bizim farkımızı ortaya koyan en büyük göstergedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, önlerinde bulunan butonlara basarak köprülü kavşakların temeline ilk harcı koydu. Yapılacak Büsan 1. Organize Sanayi Girişi Alt Geçidi, Büsan 1. Organize Sanayi Çıkış Alt Geçidi, Büsan Hüdayi Caddesi Köprülü Kavşağı ile Ayakkabıcılar Sanayi Alt Geçidi'nin 145 gün içinde tamamlanması ve hizmete girmesinin planlandığı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 14:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?