6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediyeden ağaçlandırma çalışması

Konya Büyükşehir Belediyesi, Takkeli Dağ’ın yanı sıra Akyokuş ve Sivrituzlatepe’de ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Takkeli Dağ’da 2005 yılından bu yana sürdürdükleri ağaçlandırma çalışmalarında 200 hektarlık alana 1 milyon 300 bin adet fidan diktiklerini söyledi. Dozerlerle işledikleri ve teraslandırdıkları Takkeli Dağ’daki fidanların şu anda 3–5 yaşlarında olduğunu, 10 yıl içinde Takkeli Dağ’ın yeşereceğini kaydeden Başkan Akyürek, burada fidan tutma başarısının yüzde 80 olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini vurguladı. 

Takkeli Dağ’ın yanı sıra Akyokuş ve Sivrituzlatepe’de de ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Akyürek, “Sivrituzlatepe’de 140 hektarlık alanda 100 kilometre seki-teras açıldı, bölgeye 315 bin adet fidan dikimi ile 5 ton badem tohumu ekimine başlandı. Ayrıca bölgede yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan köylülere destek olmak amacıyla 5 ton ayrık otu tohumu atılarak çıplak arazi otlandırılacak. Ağaçlandırma alanı hayvanlara karşı dikenli telle çevrildi” dedi. 

Akyokuş’ta 25 hektarlık alanda devam eden çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Akyürek, bölgede 4 kilometrelik kazıklı, 25 kilometrelik elle teras yaparak iğde ve akasya dikimi yapıldığını, 15 bin sedir, 10 bin karaçam dikiminin devam ettiğini ifade etti. Arazinin eğimli ve toprak yönünden fakir olduğunun altını çizen Başkan Akyürek, 15–20 yıl önce dikilen ancak tutmayan fidanların oluşturduğu boşlukların yeni fidanlarla tamamlandığını da sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 17:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?