7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Belediyeden bir hizmet daha

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, şehit ve gazi çocukları ile öksüz ve yetim çocuklara “Bire Bir Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı” kursu veriyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehit ve gazi çocukları ile öksüz ve yetim çocuklara ilköğretim birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar eğitim yardımlarının devam ettiğini belirterek, şimdi de bu öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirmek ve derslerine katkıda bulunmak amacıyla, “Bire Bir Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı” kurslarını başlattıklarını kaydetti. 

Kursların Büyükşehir Belediyesi’nden burs alan üniversiteli öğrencileri ile ilköğretimde okuyan öğrencileri buluşturduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, “Her yıl üniversitede öğrenim gören 10 bin öğrenciye karşılıksız burs veriyoruz. Sadece ihtiyaç sahibi olma ve başarı kriteri ile verdiğimiz bursları alan öğrencilerimiz, Büyükşehir Belediyesi’nin sıcaklığını yanlarında hissediyor. Yeni uygulamaya başladığımız Bire Bir Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı kursları da, yine burs yardımında bulunduğumuz şehit ve gazi çocukları ile öksüz ve yetim çocukları üniversitede okuyan abi ve ablaları ile buluşturuyor” dedi. Bir ay önce başlayan kursların Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, kurstan ilköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıfta okuyan 120 öğrencinin yararlandığını kaydetti.
Kursta derslere giren üniversite öğrencileri, amaçlarının hem çocuklara yararlı olmak, hem de kendilerini geliştirmek olduğunu belirterek, ilköğretimde okuyan öğrencilerin derslerine katkıda bulunduklarını ve çeşitli aktivitelerle onların sosyal yönlerini geliştirmeye çalıştıklarını ifade ettiler. 

Derslere katılan ilköğretim okulu öğrencileri ise, kurstan memnun olduklarını ifade ederek, kurslarda kendilerini geliştirdiklerini söylediler. Öğrenciler Konya’da ilk kez yapılan uygulama için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. 

Selçuk Üniversitesi Matematiksel Düşünce Topluluğu’nun katkıları ile yürütülen program çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi’nden burs alan 10 bin üniversite öğrencisi içinden gönüllü 34 öğrenci, ilköğretimde okuyan 120 öğrenciye haftada 3 gün Matematik, Türkçe ve Fen Bilgisi dersleri veriyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 14:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?