4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Belediyeden geri dönüşüm projesi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, giderek artan çevre kirliliğinin önüne geçmek için Geri Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında, ilçe sınırları içindeki geri dönüştürülebilen katı atıklar kullanıma geri kazanılacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, proje kapsamında geri kazandırılan her atığın hem çevre kirliliğinin önüne geçtiğini, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu belirterek, "Geri dönüştürülen her 1 ton kağıt, 17 adet yetişmiş çam ağacının kesilmesine engel oluyor. Geri dönüştürülen her metal, cam veya plastik atık ise yüzde 95 enerji ve iş gücü tasarrufu sağlarken, daha temiz bir çevreye de sahip olacağız. Gerçekleştirilecek olan bu proje ile çöplerimiz kaynağında ayrılacak ve ekonomiye kazandırılacaktır. Her atığın çöp olmadığını, ekonomik bir değerinin olduğunu biliyor ve bunu halkımızla paylaşmak istiyoruz" dedi.

Proje kapsamında her mahalleye bir geri dönüşüm konteynırı konulacağını da dile getiren Başkan Hançerli, konteynırlarda kağıt, cam, plastik gibi atıkların ayrı ayrı depolandığını ve geri dönüşüm sırasında bunun kendilerine kolaylık sağlayacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 17:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?