4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Belediye'den görme engellilere kolaylık

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yaya kaldırımlarında görme engellilere büyük kolaylık sağlayan örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Konya'da ilk kez bir cadde üzerinde yapılan bu uygulama ile görme engellilerin yürüyüş güzergahlarını ve karşıdan karşıya geçiş noktalarını tespit etmelerine imkan sağlanıyor.

Meram Belediyesi olarak Konya'da pilot bir uygulamayı başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, “Görme engelli vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahat bir şekilde yürümeleri, kavşak noktaları ve karşıdan karşıya geçiş güzergahlarını belirlemeleri bu uygulama ile kolaylaşmış oldu. Bu düzenlemede görme engelli vatandaşlarımız kavşak noktasına geldiğinde farklı döşeme ile birlikte karşıdan karşıya geçiş istikametlerini tespit etmiş olacak. İlk kez Aydoğdu bölgesi Araböldüren ve Pirebi caddelerinde hayata geçirdiğimiz bu pilot uygulamayı bundan sonra yaygınlaştıracağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Görme engelliler adına bu örnek uygulamadan dolayı Başkan Tuzcuoğlu'na teşekkür eden Ahmet Demir ise, “Gerçekten çok güzel bir uygulama. Kaldırımda düzgün bir şerit halinde gitmeyi ve kanala vardığımızda orada bir kavşağın olduğunu bu uygulama ile kolayca tespit edebiliyoruz. Bize çok büyük kolaylık sağlayan bu çalışmaların devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 13:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?