4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Belediyeden iki yeni eser

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanacak olan 7 katlı Zindankale Katlı Otoparkı ve Yeni Balıkçı Hali'nin temeli düzenlenen törenle aynı anda atıldı.

 
Kültürpark yanında düzenlenen törene, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, merkez ilçe belediye başkanları ve kaymakamları, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir kentte trafik sorununun sadece yeni caddeler açarak çözülemeyeceğini belirterek, “Bu hizmetin yanında toplu taşımanın yaygınlaştırılması, yaya ve bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ve modern katlı otoparkların açılması gerekir.

Bu nedenle bu bölgenin ihtiyacı olan bir katlı otoparkı bölgemize kazandırıyoruz. Bu bölgede park sorununu bir türlü aşamıyorduk. Ancak katlı otoparkla bu sorunu çözeceğiz. Ayrıca bölgeye yapacağımız başka otoparklarla kent merkezinin otopark sorununu çözmüş olacağız” dedi. Balık Hali inşaatının devam ettiğini ve yakın zamanda tamamlanacağını da dile getiren Başkan Akyürek, yapılacak olan halde balıkçı ve manavların dışında 2 adet modern balık restoranının da hizmete açılacağını sözlerine ekledi.


Konya Valisi Osman Aydın ise, Konya'nın gelişerek büyüyen ve değişen bir kent olduğunu ifade ederek, yaşanan gelişimin şehircilik kurallarına uygun bir şekilde olduğunu ve yapılan otoparkın ve balıkçı halinin bu değişime en güzel örnekler olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak Zindankale Katlı Otoparkı'nın temeline ilk harcı döktüler. Yapılacak Zindankale Katlı Otoparkı'nın 7 katlı ve 669 araç kapasiteli olacağı ve 11 milyon YTL'ye mal olacağı belirtilirken, Muhacir Pazarı civarına yapılacak olan Balıkçı Hali'nin ise 5 milyon YTL'ye mal olacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 20:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?