6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediyeden ilçeye 3 okul

Karatay ilçe Belediyesi, ilçede mevcut bulunan derslik açığını kapatmak için kendi bütçesinden 40 derslikli 3 okul yaptırıyor.

Belediye tarafından Hacı Yusuf Mescit, Başak ve Fetih mahallelerinde yapımına başlanan okullardaki çalışmaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun ile birlikte yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye olarak eğitime olan katkılarının süreceğini söyledi.

Başkan Hançerli, "Hedefimiz Karatay'da derslik açığının kapanmasına katkı sağlamak" dedi. İl Özel İdaresi ve Karatay Kaymakamlığı ile birlikte 10 okulda gerçekleştirilen ek dersliklerin geçen yıl tamamlanarak eğitime hazır hale getirildiğini ifade eden Başkan Hançerli, "Belediye bütçesinden yapımı devam eden okullardan biri Fetih Mahallesi'nde 24 derslikli, diğeri Hasandede Mescit Mahallesi Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda 8 ek derslik, üçüncüsü de Başak Mahallesi Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda 8 ek derslik. Okulların inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Hedefimiz 2008-2009 eğitim öğretim yılında çocukların yeni okullarda eğitim görmesi" şeklinde konuştu.

Başkan Hançerli, Karatay'da eğitime olan desteklerinin sadece okul ve ek derslik yapımı olmadığını okulların fiziki yönden tüm eksikliklerinin giderildiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?