7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Belediyeden kuşlara özel yuva

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi doğal yaşama sahip çıkarak, şehir merkezindeki ağaçlara kuşların sığınıp barınabileceği yuvalar yerleştiriyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Türkiye'nin kuş cennetleri arasında gösterilen Beyşehir Gölü'nün son yıllarda kaybolmaya yüz tutan bu hüviyetine katkıda bulunmak istediklerini belirtirken, "Hedefimiz ilçemizde bin 500 yuvayı kuşlarla buluşturmak" dedi.

Belediye olarak ilçede ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda yaklaşık bin 500 adet çınar ağacını çeşitli mevkilere diktiklerini belirten Başkan Tekinöz, bu ağaçların yerleştirecekleri kuş yuvalarıyla daha da bir anlam kazanacağına inandıklarını kaydetti.

Beyşehir'in tarihi geçmişinin incelendiğinde, bir kuş vakfının da yörede faaliyet gösterdiğini vurgulayan Başkan Tekinöz, "Atalarımız geçmişte kuşlara bile hizmet etmiş. Bölgemizde kış mevsimi oldukça çetin şartlarda geçiyor ve bu dönemde bölgemizde yaşayan kuş türleri sığınabileceği, barınabileceği mekanlar arıyor ama bulamıyor. Birçoğu ise bu yüzden telef oluyor. İlçemizdeki ağaçlara kuş yuvaları yerleştirirken hem bunu düşündük, hem de eskiyi geri çağrıştırmak istedik. Beyşehir Gölü zaten Türkiye'de kuş cenneti olarak nitelendiriliyor. Bölgemizin kuş cenneti hüviyetine bir katkı da belediye olarak biz yapmak istedik" diye konuştu.

Belediye'nin bir marangozhaneye sahip olduğunu hatırlatan ve bu tesislerde kamelya ve oturma grupları imalatı da yaptığını belirten Başkan Tekinöz, malzemelerden kalan artık parçalarla yapılan özel kuş yuvalarının ise ağaçlara tek tek yerleştirilmeye başlandığını söyledi.

Beyşehir'de ağacın bulunduğu her noktaya kuş yuvaları yerleştirmek istediklerini ve hedeflerinin en az bin 500 yuvayı kuşlarla buluşturmak olduğunu dile getiren Tekinöz, "Konya'da bugün nasıl lale devri yaşanıyorsa, kuş cenneti hüviyeti kaybolmaya yüz tutan Beyşehir'i de yeniden çok sayıda türün yerleşip yaşamını idame ettirdiği bir cennet köşesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada, Beyşehir Belediyesi atölyelerinde hazırlanan özel kuş yuvaları Belediye İtfaiye araçlarının merdivenleri kullanılarak görevliler tarafından ağaçlara yerleştiriliyor. Kuş yuvaları yerleştirme işine ilk olarak Belediye Başkanı Nazif Tekinöz çarşı merkezinde Şadırvan ve Anıt Meydanı'nda start verdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 13:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?