7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Belediyeden terazi hizmeti

BEYŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA TERAZİ HİZMETİ

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Hal İçi'ndeki pazar yerine seyyar teraziler yerleştirerek vatandaşlara alışveriş sonrasında doğru tartı yapılıp yapılmadığını tespit imkanı sunuyor.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde her hafta Salı günleri kurulan semt pazarının çeşitli noktalarına seyyar teraziler yerleştirerek vatandaşlara satın aldıkları ürünleri tartarak eksik gramajlı olup olmadığını belirleme imkanı sunduklarını söyledi.

Taşcı, Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün Hal İçi ve Beytepe Mahallesi'nde kurulan semt pazarlarında yaptığı rutin denetim ve kontrollerde vatandaşlardan gelen talep üzerine böyle bir uygulamayı hayata geçirmeye karar verdiklerini belirterek, “Pazar yerinde Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler sık sık tezgahlarda bulunan ölçü ve tartı aletlerini denetliyor. Ancak; vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli alışveriş yapmaları ve akıllarında bir kuşku kalmaması için pazar yerinde birkaç bölgeye seyyar teraziler yerleştireceğiz. Böylece vatandaşımız aldığı ürünü isterse gidip bu terazileri kullanarak tam kilosunda olup olmadığını kontrol edebilecek.”

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:45:01
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?