6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediyenin 2009 bütçesi 73 milyon YTL

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin 73 milyon YTL'lik 2009 yılı bütçesi Belediye Meclisinde oylanarak kabul edildi.

Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısının 2. birleşimi, Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu'nun başkanlığında yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yaşar Arıcı, toplantıda yaptığı konuşmada 2009 yılı bütçesi hazırlanırken geçmiş yıl gerçekleşen bütçe oranlarının dikkate alındığını söyledi. Meclis üyelerinin 2009 Yılı Bütçe Kararnamesi üzerine görüşlerini bildirmelerinden sonra oybirliğiyle Bütçe ve Plan Komisyonu raporu kabul edildi.

Oylamadan sonra bir değerlendirme yapan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, "2009 yılı bütçemiz 73 milyon YTL olarak onaylanmıştır. Fen işleri, Temizlik, Park Bahçeler, İmar ve Destek hizmetleri gibi yatırımcı müdürlüklerin bütçedeki toplam oranı yüzde 71 civarındadır. Bu oran da yatırımlar açısından oldukça güzel bir orandır. ABD ve Avrupa'da devam eden küresel kriz maalesef ülkemizi de etkilemektedir. Bu nedenle bütçe hazırlanırken geçen yıla göre daha reel bir artış öngörülmüştür. 2008 yılı bütçemizde de yıl sonu itibariyle yüzde 70'in üzerinde bir gerçekleşme bekliyoruz. Belediye olarak bugüne kadar yatırımlar ve harcamalar noktasındaki titizliğimizi, gelir üretme noktasında elde ettiğimiz avantajlar ile bu anlamda elde ettiğimiz başarıları bundan sonra da artan bir hızla uygulamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 15:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?