6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Belediyenin hizmet binası tanıtıldı

Konya'nın merkez Karatay ilçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapımı tamamlanan yeni belediye hizmet binasını düzenlediği toplantıyla tanıttı.

Yapılan binanın modern bir yapıya sahip olup Konya ve Karatay'a yakışır bir görünüm sergilediğini belirten Başkan Hançerli, "Hizmet binasını sadece bugünü değil geleceği de düşünerek yaptık. İlk bakanlar bir belediye için çok büyük ve gösterişli diyebilir ama bundan 4 sene sonra binanın işlevselliğini görenler bize hak verecektir. Karatay'ın nüfusu 230 bin civarında. Bu nüfusumuz ile Türkiye'deki 47 ilden daha büyük haldeyiz. Böyle bir nüfusu ve alanı olan bir belediyeye de böyle bir bina yakışırdı" dedi.

Binanın temelinin 1998 yılında atıldığını ve yapımının uzun süre aldığını da dile getiren Başkan Hançerli, "Bu binayı istesek 6 ayda bitirirdik ama bütün paramızı bu binaya yatırsaydık hizmet yapmaya paramız kalmazdı. Bu haliyle bile bina tamamlanana kadar her ay 600 bin YTL para harcandı. Binanın tamamlanmasıyla birlikte artık bu para asfalt ve diğer işler için kullanılabilecek. 23 bin metrekare alana kurulu bu binamızda açık ofis sistemi uyguladık. Bu sayede kapalı kapılar ve duvarlar olmayacak. Müdürü de işçisi de birbirlerini görebilecek ve vatandaş daha rahat edecek. Ayrıca 50 kişilik oda ve 400 kişilik salon nikahı yapılabilecek yerlerimiz var. Bu nikah salonu ayrıca çok amaçlı da kullanılabilir ve isteyen herkes kullanabilir" şeklinde konuştu.

Hizmet binasının çevre düzenlemesini de yapmaya başladıklarını anlatan Başkan Hançerli, "Binamızın çevresindeki eski binaları yıkıyoruz. Tolunoğlu Camii dışındaki yerler yıkılıp açık alan düzenlemesi yapılacak. 3 bin 600 metrekarelik bir yeşil alan ve iş merkezleri çalışmamız var. Ayrıca binamızda KOSKİ, PTT ve MEDAŞ'ın vezneleri de bulunacak. Bu sayede vatandaşlarımız hepsine ayrı ayrı gitme derdinden kurtulmuş olacak. İsteyen vatandaşlarımız için de aşağıda bir sağlık merkezimiz var. Burada ücretsiz muayene olabilecekler. Burada Konyamıza ve Karatayımıza yakışır bir bina yapmaya çalıştık. Umarım vatandaşlarımız da beğenir" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?