7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ben katilim değilim, hırsızım!

Konya'da 7 yıl önce minibüsçü Recep Özekerci'yi domuz bağı ile bağlayarak öldüren katil zanlısı ilk duruşmada, "Ben katil değilim, hırsızım" diyerek kendini savundu.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen domuz bağı cinayeti davasına tutuklu sanık Bilal Ç, maktül yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada sanık Bilal Ç. cinayet suçlamalarını kabul etmedi.

Zanlı Bilal Ç, "Ben o gün park halindeki minibüsü gördüm kimse yoktu. Hırsızlık için kapısını tornavida ile açtım içeri girdim. Minibüsteki bozuk paraları ve telefonu çaldım daha sonra da biraz kuruyemiş yedim, sigara içtim. Minibüsten indim kapıyı tornavida ile tekrar kilitleyerek oradan ayrıldım. Cinayetten haberim yok, ben işlemedim. İlk verdiğim ifadeyi kabul etmiyorum" dedi.

Mahkeme heyetinin, "Kapıyı tekrar nasıl kilitledin?" diye sorması üzerine Sanık Bilal Ç, "Ben her marka minibüsü kapısına zarar vermeden açarım ve kilitlerim" diye konuştu. Mahkeme heyetinin "Hırsızsın niye sabıkan yok?" sorusuna ise katil zanlısı, "Ben çok hırsızlık yaptım ama hiç yakalanmadım" diye cevap verdi.

Müşteki avukatı sanığın ilk ifadesinde tüm suçu poliste ve mahkeme huzurunda itiraf ettiğini belirterek, "Cinayeti Bilal Ç'.nin işlediği ortadadır. Yalnız biz sanığın cinayeti tek başına değil de başka arkadaşlarıyla birlikte işlediğini düşünüyoruz. Bunun da araştırılmasını istiyorum" dedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin hırsızlık yaptığını ve cinayeti işlemediğini savundu. Mahkeme heyeti ise tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için davayı erteledi.

Olay, 28 Nisan 2001 tarihinde Meram ilçesi Armağan Mahallesi Erbil Sokak'ta bir villa inşaatında meydana gelmişti. Bir çocuk babası minibüs şoförü Recep Özekerci, elleri ve ayakları domuz bağı ile bağlanmış, boğularak öldürülmüştü. Olaydan 7 yıl sonra Konya Cinayet Bürosu ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu katil zanlısı Bilal Ç.'yi Batman'da yakalamıştı. Yakalanan Bilal Ç, suçunu itiraf etmiş ve domuz bağıyla bağlamasının sebebi olarak da, olayı Hizbullah'ın üzerine atmak istediğini söylemişti.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 15:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?