4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

'Beni tahrik etti, keserle vurdum'

Konya'da, kız kardeşinin yasak ilişki yaşadığı iddia edilen evli TIR şoförünü öldürmekten yargılanan sanık, şahsın kendisini tahrik etmesi sonucu keserle öldürdükten sonra ellerini ayaklarını bağlayıp bir kuyuya attığını itiraf etti. 

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yasak aşk cinayeti davasının ilk duruşmasına tutuklu sanıklar anne Lütfiye, kızı Şerife, oğulları Yusuf ve Kenan U. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmaya öldürülen İsmail Özaltın ile ilişki yaşadığı iddia edilen tutuksuz sanık Ülfet U. katılmadı. Anne Lütfiye ile kızı Şerife U, mahkeme heyetine olay saatinde kendilerinin uyuduğunu söyledi. 

Bunun üzerine tutuklanmadan önce jandarmada, savcılıkta ve nöbetçi mahkemede verdikleri ifade hatırlatıldı. İki sanığın ilk ifadesinde, "Bacaklarını kırın, sonra bindirin arabasına gönderin" şeklinde beyanlarının olduğunu hatırlatan mahkeme heyeti savunmalarını istedi. Anne Lütfiye U, "Ben uyuyordum, sinir hastalığım var. Sinir krizi geçirdiğimde ne dediğimi hatırlamıyorum" derken, kızı Şerife ise, "Ben o şekildeki ifadeyi bilerek verdim. Olayın başından beri yer alan kız kardeşim bana bu şekilde ifade vermemi, tutuklanırsam çocuklarıma kendisinin bakacağını söylemişti. Ama çocuklarıma bakmadı, çocuklarım yurda verildi. Şu anda verdiğim ifadem doğrudur. Ben olay saatinde uyuyordum, bilgim yok" dedi.

"KESERLE VURDUM, BAĞLAYIP ÇUVALLA KUYUYA ATTIM" 

Sanık Yusuf U. da kendisinin olay sırasında uyuduğunu belirtirken, ağabeyi Kenan U. tüm suçlamaları kabul etti. Kenan U, "Kız kardeşim bize geldi, birlikte yaşadığı adamın kendisini satmaya kalktığını söyledi. Bu sırada kardeşimin birlikte yaşadığı İsmail de geldi, içeri davet ettim. İsmail'e 'Bacımla evlen' dedim, İsmail ise 'Evlenmem, şimdi bacını da alıp gideceğim' demesiyle bana vurdu. Ben de kapıdaki keseri aldım boynuna vurdum, İsmail bayıldı. İsmail'i banyoya götürdüm, suyla ayılttım, beni tahrik edici sözler kullanınca keserle yine vurdum. Ölüp ölmediğini bilmiyorum, TIR'dan kompresörün kablosunu aldım, ellerini ayaklarını bağladım ve torbaya koydum. İsmail'i kendi TIR'ı ile götürdüm ve su kuyusuna attım. Daha sonra deposundan mazot çekerek TIR'a döktüm, ateşe verdim. Hepsini tek başıma yaptım" dedi.
İfadelerin tamamlanmasının hemen ardından anne Lütfiye ile oğlu Yusuf U. salonda baygınlık geçirdi. Yusuf U. bir süre sonra kendine gelirken, Lütfiye U. salon dışına çıkartıldı. Lütfiye U. salon dışında sinir krizi geçirdi. Sanık avukatları, sanıklardan anne Yusuf ile Lütfiye'nin suçlamalarla alakası olmadığının ifadelerde belli olduğunu belirterek, her iki sanığın tahliyesini talep etti. Öldürülen İsmail Özaltın'ın eşi Hediye Özaltın'ın avukatı Mustafa Ak ve ağabeyi Ayhan Özaltın, tutuksuz sanık Ülfet U.'nun da tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Ülfet U.'nun dinlenmesi için duruşmaya zorla getirilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Olay, 28 Eylül 2006 tarihinde Konya'nın Sarayönü ilçesinde meydana gelmiş, bir su kuyusunda İsmail Özaltın'ın cesedi bulunmuştu. Bunun üzerine araştırma yapan jandarma ekipleri, İsmail Özaltın'ın Sarayönü ilçesinde gayri resmi ilişki yaşadığı iddia edilen Ülfet Ü.'nün evine baskın düzenlemiş, baskın sonrası gözaltına alınan aile üyelerinden anne Lütfiye, kızı Şerife, oğulları Yusuf ve Kenan U, cinayeti istemedikleri bir ilişki nedeniyle planlayarak işlediklerini itiraf etmişlerdi. Sanıklar Yusuf ve Kenan U.'nun cinayetin ardından TIR'ı yaktıkları ve cep telefonuyla parasını da aldıkları iddia edilmişti. Tutuklu sanıklar, Türk Ceza Kanunu'nun 82. maddesinin b bendine göre, canavarca hisle eziyet çektirerek adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.
iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 12:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?