6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Besiciler caddeyi kan gölüne çevirdi

Konya'da et kombinasının kapatılmasına tepki gösteren besiciler, ana cadde üzerinde büyükbaş hayvan kesimi yaptı. Büyükbaş hayvanların kesildiği cadde kan gölüne döndü.

Konya'da 2004 yılında Meram Belediyesi'nce Kentsel Dönüşüm projesi nedeniyle Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan Et Balık Kurumu Kombinası'nda hayvan kesiminin durdurulması üzerine besiciler ilginç bir eylem yaptı. Kombina önündeki ana cadde üzerinde kamyonlara yükleyerek getirdikleri büyükbaş hayvanları indiren besiciler herkesin gözü önünde hayvanları kesti.

Protesto amacıyla 6 büyükbaş hayvanın peş peşe kesilmesinin ardından Trafik Tescil Müdürlüğü'nün de bulunduğu cadde kan gölüne döndü. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri ise yola su sıkarak temizlik çalışması yaptı.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm projesi nedeniyle devraldıkları Et Kombinasının 50 yıl öncesinin teknolojisine sahip olduklarını ve hiç işletmeyi düşünmediklerini belirterek, "Biz buraya devraldığımızda zaten kesim yapılmıyordu. Hayvancılığa destek olmak için besicilerden gelen talep doğrultusunda kentsel dönüşüm projesi başlayıncaya kadar işletmeye karar verdik. Ancak projeyi başlatacağımız için 2007 yılından bu yana kapatmaya çalışıyoruz. Besicilerden sürekli kapatmanın ertelenmesi talebi geldi ve kabul ettik" dedi.

Besicilerle yaptıkları eylem sonrası görüştüklerini dile getiren Başkan Tuzcuoğlu, bir ay daha kapatma işleminin ertelendiğini ve kombinada kesim yapılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 18:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Besici IP: 88.224.243.xxx Tarih : 18.04.2008 23:22:56

Meram et kombinasının kapatılmadan once yenisi yapılıp faaliyete gecsin istıyoruz yoksa konet yetersiz gelir.Üretici zarar ediyor.buna bir an once yetkililerin el atması lazım yoksa turkiye etsiz kalacak ülke dışarıya bağımlı hale gelecek...yem fiyatları %120 arttı et fiyatları ise geri gitti ileri gitmedi 2002 de 8,75ytl olan et fiyatı şimdi 2008de 8,10ytldir.1lilo etin maliyeti 9,40ytl dir besici acık şekilde zarar ediyor.buna bir an once tedbir alınması lazımdır.ilgilenenlere teşekkür ederim.