6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyatlı, ölüm yıldönümünde anıldı

Şair Yahya Kemal Beyatlı, doğumunun 125. yılında düzenlenen program ile anıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Konya Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Türk Ocakları Konya Şube Başkanı Vedat Erden ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Ocakları Konya Şube Başkanı Vedat Erden programda yaptığı konuşmada, edebi eserlerin Türk kültürünün en önemli hazinelerinin başında geldiğini, bu doğrultuda merhum Yahya Kemal Beyatlı'yı doğumunun 125. yılında anarak, onu anlayacaklarını söyledi.

TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ise, Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirleriyle milli kültürün unsurlarını zenginleştiren şair olduğunu, bu unsurların başında dil, din, tarih ve musikinin geldiğini ifade etti. Akalın, Yahya Kemal Beyatlı'nın iyi tanınması gerektiğini, vatandaşların onun eserlerini sürekli okumaları, incelemeleri ve eğitimcilerin onun şiirleriyle halkı yüzleştirmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Yahya Kemal Beyatlı'nın bestelenmiş eserlerinden oluşan konser verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 19:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?